Sadece iki çocuk sahibi olmaya karar veren Harry ve Meghan çiftine çevre ödülü verildi

Population Matters derneği, "Farkındalık sahibi bu kararı aldıkları için Dük ve Düşesi takdir ediyoruz" dedi

Prens Harry ve Meghan Markle'ın bir kızı ve bir oğlu var (AFP)

Prens Harry ve Meghan Markle, gezegen üzerindeki etkilerini azaltmak için ikiden fazla çocuğa sahip olmama kararı almaları nedeniyle çevresel "rol modeller" olarak addedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sürdürülebilir nüfus" için çalışmalar yürüten Birleşik Krallık (BK) merkezli yardım kuruluşu Population Matters (Nüfus Önemlidir), "farkındalık sahibi" kararları nedeniyle ödülü çifte vermeyi seçtiklerini açıkladı.

Harry daha önce British Vogue dergisine kendisi ve Meghan'ın "en fazla" iki çocuk yapacağını söylemişti. Çiftin oğlu Archie, Mayıs 2019’da doğdu ve onu bu yıl haziranda dünyaya gelen kızları Lilibet ‘Lili’ Diana takip etti.

Population Matters derneğinin sözcüsü şunları söyledi:

Sussex Dükü ve Düşesi, ailelerini iki çocukla sınırlamayı tercih ederek ve bu niyetlerini kamuoyuna açıklayarak çocukları için daha iyi bir gelecek sağlamaya katkı sunuyor ve diğer ailelere rol model oluyor.

Daha küçük bir aileye sahip olmak Dünya üzerindeki etkimizi azaltır ve çocuklarımız, onların çocukları ve gelecek nesillerin hepsi için sağlıklı bir gezegende büyümek açısından daha iyi bir şans sağlar.

Sözcü şunları ekledi:

Küçük bir ailenin de mutlu bir aile olabileceği fikrine katıldıkları ve farkındalık sahibi bu kararı aldıkları için Dük ve Düşesi takdir ediyoruz.

Harry birkaç kez iklim değişikliği ve Dünya’nın geleceğine yönelik endişeleri hakkında kamuoyu önünde konuşmuştu.

Harry, Vogue’un Eylül 2019 sayısında yayımlanan röportajında çocuk sahibi olmanın çevre üzerindeki etkisini göz önünde bulundurduğunu ifade etmişti.

Harry şöyle konuşmuştu:

Bu yerin hep ödünç alındığını düşündüm. Ve elbette, hepimiz kadar zeki veya hepimizin olması gerektiği kadar evrimleşmiş olarak, gelecek nesillere daha iyi bir şey bırakabilmeliyiz.

Zihinsel sağlığı hakkındaki The Me You Can't See (Göremediğiniz Ben) isimli mayısta yayımlanan belgeselinde, Harry iklim değişikliğinden Dünya’nın karşı karşıya olduğu "en acil iki sorundan biri" diye bahsetmişti.

Sussex Dükü şunları söylemişti:

Bugünün dünyasında büyüyen çocuklar açısından epey iç karartıcı değil mi? Yaşadığınız yere göre ülkeniz ya yanıyor, ya sular altında kalıyor ya da evler veya ormanlar yerle bir ediliyor.

Population Matters, Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği Dünya Nüfus Günü nedeniyle cumartesi gösterdikleri çabalardan dolayı 10 kişiye ödül verdi.

Ödülün diğer kazananları arasında çocuksuz olma tercihini ele alan Olive romanının yazarı Emma Gannon, Zimbabve'de çocuk evlilikleriyle mücadele eden genç Nairashe Maritsa ve Kenya'nın kırsal kesiminde yürütülen kadınları destekleme projesinin kurucusu Wendo Aszed yer alıyor.

Her kazanana, seçtikleri bir hayır kurumuna bağışta bulunmaları için 500 sterlin (yaklaşık 6 bin TL) takdim edilecek.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU