Netflix, Squid Game'i gerçeğe dönüştürdü

Dijital yayın platformu popüler Güney Kore dizisindeki bazı oyunları yeniden yarattı

Katılımcılar, Squid Game atmosferine bütünüyle girebilmek için dizidekine benzer kostümler giyip benzer mekanlarda tehlikeli olmayan oyunlar oynadı (Netflix/Nerds of Color)

Netflix, izlenme rekorlarını altüst eden Squid Game'i bizzat deneyimlemek isteyen ABD'li izleyiciler için Los Angeles şehir merkezinde bir platform kurdu. Etkinlik için çekilen videoda komik ve eğlenceli görüntüler yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre dijital yayın platformu bu yıl 31 Ekim'de kutlanacak Cadılar Bayramı için çoğunlukla Kore asıllı Amerikalıların yaşadığı Los Angeles'ın Koreatown muhitinde Squid Game hayranlarına heyecan verici bir sürpriz yaptı. 

Netflix'in Twitter hesabında paylaşılan videoda birçok hayranın dizide yer alan Ddakji ve Kırmızı Işık, Yeşil Işık oyunlarında yer almak için davet edildiği görülüyor. 

Herhangi bir ölüm riski içermeyen oyunlara dahil olan katılımcılar dizidekine benzer biçimde pembe tulum içindeki birkaç kişi tarafından yönetildi. 

 

 

Öte yandan Cadılar Bayramı'nı kutlamak için pek çok kişinin aylardır Squid Game kostümlerine hücum ettiği bildiriliyor. Yetişkinler açısından bu durum zararlı olarak görülmese de New York'ta bazı okullarda öğrencilerin Squid Game kostümü giymesinin yasaklandığı gündeme gelmişti

Hayatta kalmak ve büyük para ödülünün sahibi olmak için yarışmacıların ölümüne mücadele vermesini konu alan Squid Game'e dair uzmanlar da ebeveynleri uyarmıştı. Ölümcül oyunları çocukların izlemesinin ileride olumsuz davranışlara neden olabileceği belirtiliyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant, The Wall Street Journal

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU