Gerçek "Wall Street Kurdu" yılda 580 bin TL kazanan gence işini bırakmasını önerdi

Eski borsa simsarı Jordan Belfort, viral olan videoda "Her gün maaşlı bir işe gidip başkası için mesai yaparsan hayatta asla ilerleyemez ve mali güvence elde edemezsin" dedi

Gerçek "Wall Street Kurdu" Jordan Belfort, TikTok'ta 25 yaşındaki gence yıllık 60 bin dolar (yaklaşık 580 bin TL) maaşlı işini bırakmasını önerince viral oldu. Belfort "Daha büyük düşün" ve "Daha iyi bir iş bul" dedi.

Girişimci, bir kullanıcının kendisine yönelttiği "9-5 çalışan ve yılda 60 bin dolar kazanan 25 yaşındaki birine en iyi tavsiyeniz nedir?" sorusunu yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

164 binden fazla beğeni alan videoda Belfort şu cevabı verdi:

Her gün maaşlı bir işe gidip başkası için mesai yaparsan asla zengin olamazsın, hayatta asla ilerleyemezsin ve mali güvence elde edemezsin.

Herkesin bildiği üzere eski borsa simsarı, aynı adlı kitabından uyarlanan Para Avcısı (The Wolf of Wall Street) filminde Leonardo Di Caprio tarafından canlandırılmıştı. Film, Belfort'u hiçbir şeyden şüphelenmeyen kişilere değeri düşük hisseler satarken gösteriyor. Belfort, motivasyon konuşmaları ve yasadışı faaliyetlerle de para kazanıyor.

59 yaşındaki girişimci, 1999'da menkul kıymetler dolandırıcılığı ve kara para aklama suçlarını kabul etmiş ve 22 ay hapis yatmıştı. Bu durum tahmini net serveti 100 milyon dolar (yaklaşık 960 milyon TL) olan Belfort'u kariyer tavsiyesi vermekten alıkoymadı.
 

@wolfofwallstreet

Answer to @jakecorey This is the best advice I can give. #wolfofwallstreet

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod


Girişimci, TikTok videosunda eski kariyer ideallerinin artık geçerli olmadığını söyledi. Belfort, bir zamanlar insanlara "iyi bir iş bul, 30 yıl çalış, emekli maaşın ve sosyal güvencenle emekli ol" deniyordu ama "bugünlerde bu, bakımevindeyken yetişkin bezinin parasını ödemeye ancak yeter. Beş parasız öleceksiniz ya da emekli olacaksınız, bağımsızlığınız olmayacak, başkalarına ve eğer hâlâ varsa sosyal güvenlik sistemine bağımlı olacaksınız" dedi.

Belfort, 25 yaşındaki gencin bu hengameden çıkmasına yardım edecek bir "ek işin" önemini anlatarak devam etti.

İkinci bir gelir kaynağı edin. Bu gayrimenkul olabilir; hisse senetlerine, kripto paraya veya başka bir şeye yatırım yapmak olabilir... İkinci bir gelir kaynağı edinmeye başla ve ardından bunu yavaş yavaş tam zamanlı bir uğraşa dönüştür. 9-5 çalışmak hayatını finansal açıdan devam ettirmek için çıkmaz bir yol, bu şekilde ilerleyemezsin.

Birçok kişi Belfort'un videosundakinin tam tersi tavsiyede bulunarak gence işini bırakmamasını söyledi. Bir TikTok kullanıcısı "Duyduğum en kötü tavsiyelerden biri, eğer herkes böyle yapsaydı dünya dönmezdi. Bu aptalı dinleme" diye yazdı.

Bir başka kullanıcı "25 yaşında 60 bin dolar müthiş" dedi.

Bir TikTok kullanıcısı Belfort'un sabıka kaydına atıfta bulunarak "Bütün paranı dolandırıcılıkla kazandın" diye yazdı.

Bir başkası "İşini bırakma, paranı biriktir ve sonra başka bir şeye yatırım yap. Sonra yavaş yavaş yatırım yaptığın şeye geç ve öyle istifa et" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU