II. Dünya Savaşı'ndan sonra bir ilk: Biden'a destek 4 ayda eridi

Haziranda yüzde 56 olarak gözüken görev onayı, şimdi yüzde 42 seviyesinde

78 yaşındaki Biden'ın sağlık durumu hakkında pek çok spekülasyon yapılıyor (AFP)

Washington DC merkezli araştırma şirketi Gallup'un yeni yayımladığı bir ankete göre ABD Başkanı Joe Biden'ın bu görevdeki performansını onaylayanların oranı büyük düşüş gösterdi. 

20 Ocak'ta göreve başlayan isim, görevdeki ilk üç ayının sonunda yüzde 57 gibi yüksek bir onay oranı tutturmuştu. Bu aysa aynı oranın yüzde 42'ye kadar gerilediği saptandı. 

ABD'nin Afganistan'dan çekilişi, sınırdaki göçmen krizi ve Kovid-19 pandemisinin Biden'ın düşüşünde rol oynadığı tahmin ediliyor. 

Ortalamalar üç aylık periyotlar halinde değerlendirildiğinde ilk çeyrekte yüzde 56 olan görev onayı ortalaması, üçüncü çeyrek sonucunda yüzde 44,7'ye düşmüş oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus devletinin kontrolündeki Russia Today'in (RT) internet sitesinde yer alan habere göre, son 75 yılda hiçbir ABD Başkanı, bu dönemlerde 11,3 puanlık düşüş yaşamamıştı. 

RT, son olarak İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarında yaşamını yitiren Franklin Roosevelt'in yerine geçen Demokrat Harry Truman'ın böylesi bir güven kaybı yaşadığını bildirdi.  

Biden'ın yardımcılığını yaptığı Barack Obama da aynı dönemlerde yüzde 10,1'lik düşüş yaşasa da o zaman bile katılımcıların yüzde 53'ü onu onayladıklarını bildiriyordu.

Donald Trump ve Bill Clinton ise sırasıyla yüzde 4,4 ve 6,8'lik düşüşler yaşamıştı. 

George W. Bush görev onayında yüzde 13,1 artış sağlarken, babası George H.W. Bush da yüzde 12'lik bir yükseliş görmüştü. 


Independent Türkçe, Gallup, RT

DAHA FAZLA HABER OKU