Politico: Biden'ın ağzı çok bozuk ama ne zaman kadınların önünde küfretse özür diliyor

Biden'ın "f" ile başlayan ve "k" ile biten 4 harfli İngilizce bir kelimeye yatkın olduğu bildirildi

Joe Biden, 2020 ABD Başkanlık Seçimleri'nde Donald Trump'ı yenerek 20 Ocak'ta göreve başlamıştı (AP)

Bazı politikacılar küfürlü konuşmalardan hoşlanmamalarıyla bilinir ama ABD Başkanı Joe Biden onlardan biri değil.

Politico'nun haber bülteni West Wing Playbook'un yeni bir haberine göre Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. Başkanı, en azından özel ortamlarda, genellikle ve yanlış bir şekilde "Kralın Emrinde Zina (Fornication Under Command of the King)"nın kısaltması olarak doğduğu söylenen 4 harfli kelimeye hayli yatkın.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden'ın şimdiki ve eski yaverlerinin Politico'ya anlattığına göre Başkan'ın gergin zamanlarda kullandığı söylenen bazı kaba kalıp sözler arasında, "S**tir et onları", "Ne b** yiyoruz biz?", "S**tir bu niye olmuyor" yer alıyor. Veya Başkan basitçe "S**tir" diyor.

Biden'ın yalnızca yetişkin izleyicilere uygun kelime dağarcığında biraz daha az müstehcen olan "Lanet olsun" (dammit) ve "deli saçması" (bulls**t) da yer alıyor. Başkan'ın bunlardan ikincisini bilgi almak için yaverleri zorlarken "Tereciye tere satmayın lan" (don't bulls**t a bulls**ter) şeklinde kullandığı bildirildi.

Bir Beyaz Saray yaveri, "Sövmeye başladı mı gerçekten sövüyor" dedi. Öte yandan başka bir kaynak Politico'ya Biden'ın bir kadının yanında küfür ettiğinde "her zaman" özür dilediğini söyledi.

Eski yaver, "Başkan farklı bir nesilden fakat ondan daha genç insanlar, özellikle de kadınlar varsa, 'Hey, kızım veya torunum yanında küfür etseydim nasıl hissederdim?' diye düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Kadınların ve çocukların önünde küfür edilmez.

Böyle bir dil, 2010'da o dönemki ABD Başkanı Barack Obama'ya, yeni kabul edilen sağlık hizmeti yasası Hasta Koruma ve Ekonomik Bakım Yasası'na istinaden "B** gibi büyük bir mevzu" (a big f*cking deal) derken açık kalan mikrofona yakalanmasıyla meşhur Biden için yeni bir şey değil.

Ancak Başkan Yardımcısı Kamala Harris konu küfür seçimine geldiğinde Biden'dan biraz farklı bir yol izliyor.
 


Politico'nun bildirdiğine göre Harris, en çok oyuncu Samuel L. Jackson'la ilişkilendirilen konuşma dili ifadesini kullanmayı tercih ediyor.

Bununla birlikte Biden da Harris de Beyaz Saray koridorlarındaki küfür kullanımları açısından benzersiz kişiler değil.

Eskiden Oval Ofis'te görev yapan bir kişi, 37. Başkan Richard Nixon'ın başkanlığının sonunu getiren gizli Beyaz Saray kayıt sistemi tarafından sık sık "adi şerefsiz" (c**ks**ker) gibi küfürler kullanırken yakalanmıştı.

Nixon'un selefi Lyndon Johnson da farklı değildi. Biyografi yazarı Robert Caro'nun Means of Ascent (Yükselme Yolları) adlı kitabına göre Johnson, eski bir çalışanına bir defasında şöyle söylemişti:

Gerçek sadakat istiyorum. Macy's'in vitrininde k**ımı öpecek ve gül gibi koktuğunu söyleyecek birini istiyorum.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU