İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu'ndan "omurgasız" açıklaması: Hiçbir gruba omurgasız demedim

İstanbul Barosu seçimlerini kazandıktan sonra yaptığı açıklama nedeniyle eleştirilen Mehmet Durakoğlu, sözlerine açıklık getirdi

Mehmet Durakoğlu / Fotoğraf: Twitter

İstanbul Barosu seçimleri, iki dönemdir başkanlık koltuğunda oturan Mehmet Durakoğlu'nun zaferiyle sonuçlandı.

Baroyu üçüncü dönem yönetecek Durakoğlu, 52 binden fazla avukatın kayıtlı olduğu İstanbul Barosu'nun seçimlerini, 8 bin 479 oy alarak kazandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seçimde 7 grup yarıştı. Durakoğlu'nun Önce İlk Çağdaş Avukatlar Grubu'nun kazandığı seçimde, Önce İlke Yükseliş Grubu'nun adayı Hasan Kılıç, 6 bin 155, Avukat Hakları Grubu'nun adayı Gökhan Ahi 6 bin 13, Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Ata Yazıcıoğlu bin 169, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu'nun adayı Sezin Uçar bin 161, Milliyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı Kaptan Yılmaz bin 87 ve Bağımsız Avukatlar Grubu'nun adayı Şadi Çarsancaklı 952 oy alarak tamamladı.
 

 


"Omurgaya sahip olduğumuz için kazandık"

Seçimden sonra zafer konuşması yapan Durakoğlu'nun sözleri ise, tüm grupların tepkisini çekti.

Durakoğlu'nun tepki toplayan sözleri şöyle:

İstanbul Barosu'nda yönetimde olmak için omurga gerekir. Bu omurgaya sahip olduğumuz için kazandık. Onun için biz burada şimdi Mustafa Kemal'den bahsediyoruz. Onun için 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyoruz. Bu kaleyi asla ama asla teslim etmeyiz.

Diğer gruplara "omurgasız" dediği ileri sürülerek eleştirilen Durakoğlu, Independent Türkçe'ye konuştu ve sözlerine açıklık getirdi. 

"Cümlelerimin bir kısmı kesiliyor"

Sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen ve kimseye omurgasız demediğini ifade eden Durakoğlu, "Cümlelerimin bir kısmı kesiliyor. Tamamına bakıldığında kimseyi hedef almadığım ortada. Hiçbir gruba omurgasız demedim. İstanbul Barosu'nu yönetmek omurga gerektirir ve İstanbul Barosu kemik erimesini kaldırmaz" ifadelerini kullandı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU