Squid Game verileri sızdı: Netflix harcadığının 40 katı kazanacak

Güney Kore yapımı dizi tüm dünyada muazzam bir izlenme başarısı elde etti

Dijital yayın platformu Netflix'in tahminlerine göre platformun gelmiş geçmiş en başarılı dizisi haline gelen Squid Game maliyetinin 40 katı kadar kazanç getirecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bloomberg'in haberine göre 9 bölümlük diziye 21,4 milyon dolar (yaklaşık 198 milyon TL) harcayan Netflix yapımdan 891 milyon dolar (yaklaşık 8,3 milyar TL) kazanacağını tahmin ediyor. Bloomberg'in elde ettiği veriler dijital yayın platformunun diziden tahminlerin çok ötesinde bir gelir elde edeceğine işaret ediyor.

Etki değeri (impact value) olarak ifade edilen ölçüme göre ortaya çıkan veriler dizinin yalnızca ilk sezonunu kapsıyor. Bu da dizinin muhtemel gelecek sezonlarının platforma ek kazançlar sağlayabileceği anlamına geliyor. 

Netflix verilere yönelik henüz resmi bir açıklama yapmadı ancak şirketin avukatlarından birinin Bloomberg'in söz konusu verileri yayımlamasının "uygun olmadığını" belirttiği aktarıldı. Avukat şu ifadeleri kullandı:

Netflix bu ölçümleri şirket dışında tartışmaz ve belgelerin sızdırılmasını önlemek için önemli adımlar atar.

Şirketin hisseleri dizinin yayımlanmaya başladığı 17 Eylül'den bu yana yaklaşık yüzde 7 arttı ve şirketin değeri 278,1 milyar doları (yaklaşık 2,5 trilyon TL) buldu. 

Variety'nin bildirdiğine göre Netflix şirket verilerini indirdiğini ve bunları sızdırdığını kabul eden bir çalışanını cuma kovmuştu. Şirket verilerini sızdırmak Netflix'in politikalarının ihlali olarak kabul ediliyor. 

Söz konusu verilerde dizinin izlenme oranlarına dair bilgiler de yer alıyor. Buna göre yayımlandığı günden bu yana Squid Game'in en az iki dakikasına göz atan 132 milyon hane bulunuyor. Bunların yüzde 89'uysa dizinin en az 75 dakikasını seyretti. Öte yandan bu kişilerin yüzde 66'sıysa ilk 23 günde dizinin tamamını izledi. 

Squid Game büyük para ödülünü kazanmak üzere ölümcül çocuk oyunlarına katılan bir grup yoksulu konu alıyor. Dizinin ilk sezonunun tüm bölümleri Netflix'ten izlenebilir. 

 

Independent Türkçe, Variety, Bloomberg

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU