Gazeteci Doğan Ergün'e 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten hapis cezası

Ergün, Recep Tayyip Erdoğan ve Erdoğan Demirören arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının yayınlanması gerekçe gösterilerek hapis cezasına çarptırıldı

Fotoğraf: İleri Haber

İleri Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Ergün, 2014 yılında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile Milliyet Gazetesi’nin sahibi Erdoğan Demirören arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını içeren haber gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Anadolu 45. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından bu yıl açılan davada Ergün, cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyordu. Davanın bugün görülen karar duruşmasında ise mahkeme, Ergün’ü hapis cezasına çarptırdı ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Kararda, haber içeriğinin Cumhurbaşkanına hakaret suçunu oluşturduğu ve sorumlu müdür olan şüpheli Doğan Ergün'ün cezai sorumluluğunun bulunduğu ifade edildi.

Ergün’ün yargılanma gerekçesi olan ses kayıtlarının, Milliyet gazetesinde Abdullah Öcalan ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) arasındaki görüşmelerin tutanaklarının haberleştirmesinin ardından Erdoğan ile gazetenin sahibi Erdoğan Demirören arasında geçtiği iddia ediliyordu.

Ergün: Özgür basın hakaret etmez ama susmaz da

Kararı Independet Türkçe'ye değerlendiren Doğan Ergün, "İleri Haber olarak, kamuoyuna mal olmuş ve doğruluğu birden fazla uzman kuruluş tarafından teyit edilmiş ses kayıtlarını haberleştirdik. Haber, bir medya kuruluşu patronunun bir siyasetçi karşısında ağlayacak, diz çökecek noktaya gelmesine ilişkindi. Bu haberi cumhurbaşkanına hakaret olarak yorumlamışlar. Biz kimseye hakaret etmedik, etmeyiz. Ama Türkiye'de iktidarın kurmak istediği medya düzeni gazeteciliğe hakarettir. Özgür basın hakaret etmez ama susmaz da... Susmadık, susmuyoruz, susmayacağız" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU