Erdoğan'ın yeğenini suçlayıp ses kaydı yayınladıktan bir gün sonra cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan Başkapan tahliye edildi

3 Mayıs'ta tutuklanan Başkapan hakkında, 1 Haziran'da tahliye kararı çıktı. Savcılık itiraz etti, itiraz reddedilince başka bir dosyadan işlem başlatıldı ve Başkapan yeniden tutuklandı. 4 aylık tutukluluktan sonra Başkapan geçen hafta tahliye oldu

Nuri Başkapan 26 Ağustos'ta cezaevinden çıktı / Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeğeni Ali Erdoğan tarafından aranarak tehdit edildiğini ileri süren ve bu konuşmanın ses kaydını sosyal medya hesabından yayınlayan Nuri Başkapan, 3 Mayıs'ta tutuklandı.

Başkapan'ın sosyal medyada yayınladığı ve Ali Erdoğan'a ait olduğunu iddia ettiği ses kaydında konuşan kişi, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ı rahatsız etmemesi gerektiğini belirtiyor.

Ses kaydındaki kişi, Başkapan'ın annesine yönelik cinsiyetçi ifadeler kullanarak hakaret ve küfür ediyor.

Kendisine küfür eden kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeğeni Ali Erdoğan olduğunu ileri süren ve bunu sosyal medya hesabında yayınlayan Başkapan, paylaşımından bir gün sonra evine yapılan baskınla gözaltına alındı ve savcılığa sevk edildi.

Savcılık tarafından "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Başkapan, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Tahliyeye itiraz reddedilince başka dosya açıldı

Başkapan'ın ilk tutukluluk incelemesi, 1 Haziran'da yapıldı ve tahliye kararı çıktı.

Tahliye kararına savcılık itiraz etti ancak bu itiraz reddedildi.

İtirazın reddedilmesi üzerine savcılık, Başkapan'ın dosyasını başka bir dosyayla birleştirerek tekrar tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etti.

Başkapan, henüz cezaevinden çıkamadan, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. 

Sabit ikametgahı yok denildi, 13 yıldır aynı evde yaşıyor

İlk kez hakim karşısına 27 Temmuz'da çıkan Başkapan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kararın gerekçesinde ise Başkapan'ın sabit ikametgah adresinin bulunmamasıydı.

Ancak Başkapan, mahkemeye de bildirdiği adresinde 13 yıldır ikamet ediyor. 

Davanın ikinci duruşması, 26 Ağustos'ta görüldü. İkinci duruşmada, Başkapan hakkında tahliye kararı çıktı. 

"Kanun devleti bile değiliz"

Independent Türkçe'ye konuşan Başkapan, "Tutuklanmam ayrı bir skandaldı ama tutuklandıktan sonra yaşanılanlar artık hukuk devleti olmayı bırakın, kanun devleti bile olmadığımızın bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

'Lebaleb kongre'ye suç duyurusu

Nuri Başkapan, daha önce de yaptığı eylemlerle birçok kez kamuoyunda sesini duyurdu.

AK Parti'nin 'lebaleb' kongrelerini de yargıya taşıyan Başkapan, İstanbul Küçükçekmece Başsavcılığı'nda 26 Mart tarihinde suç duyurusunda bulunmuştu.

Bağış yaptığı için İBB'den atıldı, İmamoğlu geri aldı

İstanbul'daki yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun kampanyasına 50 lira yatıran Başkapan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ağaç A.Ş.'deki görevine son verilmişti.

Başkapan, seçimi Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasının ardından görevine iade edilmişti.  

İhtarname çekerken gözaltına alındı

3 Şubat 2020'de İstanbul'daki bir noterde Erdoğan'a "Cumhurbaşkanlığınızı tanımıyor ve kabul etmiyorum" diyerek ihtarname göndermek isteyen Başkapan noterdeki görevlilerin polise haber vermesi üzerine de gözaltına alınmıştı. 

Soylu ve Erdoğan'ı vatana ihanetle suçladı

Başkapan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının azmettiricileri olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Başkapan suç duyurusunda ayrıca, Erdoğan ve Soylu hakkında "vatana ihanet" suçlaması da yapmıştı. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU