10 Ekim’de hayatını kaybedenler anıldı, polis müdahale etti

104 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın anmasında polis bazı kişileri gözaltına aldı

Fotoğraf: Twitter / Arzu Çerkezoğlu

10 Ekim Ankara Katliamı’nın yıldönümünde gar önünde yapılmak istenen anmaya müdahale eden polis birçok kişiyi gözaltına alarak, sadece aileler ve kurum temsilcilerin alana girişine izin verdi.

IŞİD’in bombalı saldırısı sonucu 104 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Ankara Katliamı’nın yıldönümünde, gar önünde yapılmak istenen anma, polis tarafından engellenmek istendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katliamın yaşandığı saat 10.04’te saygı duruşuyla başlayacak olan etkinliğin yapılacağı Ankara Gar önü, polis tarafından ablukaya alındı.

Elinde bir liste bulunduran polis, yaşamını yitirenlerin ailesi ve kurum temsilcileri dışında kimseyi gar önüne almayacağını söyledi.

Bu duruma itiraz eden 30 kişilik bir grup, Ulaştırma Kavşağı’ndan alana girmek istedi.

Gruba müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.

Ardından aileler ve kurum temsilcileri yaşamını yitirenleri andı.

Kılıçdaroğlu'ndan mesaj

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter'daki paylaşımında, "10 Ekim Ankara katliamında dillerinde kardeşlik türküleriyle teröre kurban verdiğimiz yurttaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, terörü ve terör işbirlikçilerini bir kez daha lanetliyorum. Unutmadık, unutturmayacağız" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'ndan mesaj

Katliamın yaşandığı sırada Başbakanlık koltuğunda oturan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da "Terör Geleceğimizi Karartamayacak! 10 Ekim Ankara Garı terör saldırısının yıl dönümünde, yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan ailelerine sabır diliyorum. Terörle huzurumuza, birliğimize kastedenler asla amaçlarına ulaşamayacak!" mesajı paylaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU