Eleman bulamayan fast food şirketi, ofis personelini kasiyer ve mutfak görevlisi olarak çalıştıracak

"Bu işte hepimiz birlikteyiz"

Koronavirüs pandemisinin neden olduğu ekonomik krize rağmen şirket 2022'de iş hacmini büyütmeyi hedeflediğini söyledi (Business Insider/Hollis Johnson)

ABD'deki bir fast food firması, yaşadığı işgücü kıtlığıyla mücadele etmek için ofislerde çalışan elemanlarını restoran şubelerinde görevlendirdi.

Raising Cane's Chicken Fingers adlı fast food zinciri, özellikle Kovid-19 pandemisinin yarattığı ekonomik krizle ülkede gittikçe kötüleşen işgücü kıtlığına karşı radikal bir adım attı.

500'den fazla şubesi bulunan ve kızarmış tavuk menüleriyle ünlü firma, ofis çalışanlarının restoranlarda görevlendirileceğini açıkladı.

Şirket, başlangıçta Teksas eyaletinin Dallas bölgesindeki ofisinden 200 kişinin, pazarlama ve eğitim ekibi birimlerinden de 250 kişinin farklı şubelere sevk edileceğini belirtti. Söz konusu personel kasiyer ya da mutfak çalışanı olarak görevlendirilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eş yöneticilerden AJ Kumaran, “Bugün işe alım piyasasının zorlu olduğu açık bir gerçek. Gelecek yılda kaydedeceğimiz büyük ilerleme öncesinde ihtiyacımız olan desteği alabilmemiz hayati önem taşıyor. Bu işte hepimiz birlikteyiz” dedi.

Merkez ofisi Louisiana eyaletinde bulunan fast food firmasının yaklaşık 40 bin çalışanı var.

Şirket eleman açığını kapatabilmek amacıyla 50 gün içinde 10 bin çalışanı işe almayı planlıyor.

ABD'de restoran sektöründe uzun süredir yaşanan işgücü kıtlığı nedeniyle birçok büyük şirket işçi bulmakta zorlanıyor. Restoranlar artan maliyetlerle başa çıkabilmek için ürünlerin fiyatını artırırken, çalışanlarsa düzgün iş koşullarının bulunmamasından şikayetçi.

ABD İşçi İstatistikleri Bürosu verilerine göre fast food sektöründe çalışan sayısı Nisan 2020'den bu yana ilk defa ağustosta düşüş göstermişti.



Independent Türkçe, Business Insider, Bloomberg

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU