Kendisine yönelik saldırı davasında gazeteci Levent Gültekin hakkında zorla getirilme kararı çıktı

Levent Gültekin'i darbettiği iddiasıyla 2 sanığın yargılandığı davada mahkeme çağrılmasına rağmen gelmeyen Gültekin için zorla getirilme kararı çıkarttı

Fotoğraf: Halk TV

Bakırköy'de gazeteci Levent Gültekin'i darbettiği iddiasıyla 2 sanığın yargılandığı davada, Gültekin hakkında zorla getirilme kararı çıkartıldı.

Bakırköy 47. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıkların avukatı geldi. Müşteki Levent Gültekin ile avukatı ise duruşmaya katılmadı.

Sanıkların avukatı, yargılamanın bir an önce sonuca ulaşması için duruşmalara katıldığını, ancak müştekinin aynı özeni göstermediğini belirterek, müştekinin dinlenmesini istedi.

Mahkeme, ifadesinin alınması için duruşmaya çağrılmasına rağmen katılmayan müşteki Levent Gültekin hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 8 Mart 2021'de kavga ihbarı üzerine Bakırköy Meydanı'na giden kolluk görevlilerince çalışma yapıldığı anlatılıyor.

Canlı yayına katılmak için olay yerinden geçen mağdur Levent Gültekin'i iki kişinin takip ettiği, sonrasında bu şahıslarla birlikte 10 kişinin Gültekin'e saldırdığı, bu esnada müştekinin yere düştüğü, kafasını ellerine arasına alarak kendisini koruduğu belirtilen iddianamede, saldırıyı gerçekleştirenlerin kimlik bilgilerinin tespit edilemediği kaydedildi.

İddianamede, sanıklar Muhammed Emin Kılıç ve Ömer Doğru'nun ifadelerinde müştekiyle tartıştıkları, sanıklardan Doğru'nun müştekiye vurduğunu kabul ettiği anlatılarak, sanıkların adli rapora göre iştirak halinde bir anda müştekiye saldırdıkları ve yaraladıkları ifade ediliyor.

İddianamede, sanıklar Ömer Doğru ve Muhammed Emin Kılıç'ın "nitelikli yaralama" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Öte yandan, olayla ilgili 18 yaşından küçük bir kişi hakkındaki soruşturma ise sürüyor.

Ne olmuştu?

İstanbul Bakırköy'deki Halk TV'nin merkez binası önünde gazeteci Levent Gültekin'e yaklaşık 25 kişi olduğu belirtilen bir grubun düzenlediği saldırı ile ilgili soruşturma başlatılmış ve olayın sonrasında 3 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden biri 18 yaşından küçük olması nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU