Levent Gültekin'e saldıranlar serbest bırakıldı

Levent Gültekin'in avukatı Çağrı Metin, "Burada görüntülerde gördüğümüz üzere, 20-25 kişi var kimse tespit edilemedi" diye konuştu

Fotoğraf: Halk TV

Gazeteci Levent Gültekin’e, Halk TV'de katılacağı televizyon programına katılmak için gittiği Bakırköy'de saldıran kişiler serbest bırakıldı.

Bakırköy Adliyesi'nde gerçekleşen duruşmada hakim sanık Ömer Doğru, müştekiyi tanımadığını iddia etti.

Arkadaşlarıyla İstanbul Caddesi'nde kitap baktıklarını ve yürüdükleri sırada müştekinin kendilerini yüksek sesle konuşmaması yönünde uyardıklarını ifade eden Doğru, "Ben de kendisine tepki göstererek, 'sen neden sesini yükselttin' dedim ve şahıs üzerime geldi. Bana saldıracağını düşünerek kendimi koruma maksatlı müştekinin omzuna yumruk attım." dedi.

Doğru, arkadaşlarının kendisini tuttuğunu, o esnada kalabalık bir grubun yanlarına geldiğini belirterek, bu kişilerin müştekinin arkadaşları olduğunu düşündüğünü ve bu nedenle oradan uzaklaştığını savundu.

İddianamede müştekiyi takip ettikleri iddialarını reddeden sanık Doğru, müştekiyi tanımadığını, bir husumetinin olmadığını anlatarak tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık Muhammed Emin Kılıç da müşteki ile diğer sanık Ömer Doğru'nun tartışması üzerine araya girerek arkadaşını uzaklaştırdığını ifade ederek, "Karşıdan kalabalık bir grup geldiğini görünce olay yerinden uzaklaştım, tek başıma bir sokağa girdim." şeklinde konuştu.

Olaydan 5-10 dakika sonra olay yerinden uzak bir yerde arkadaşlarıyla buluştuğunu ve müştekiye vurmadığını anlatan sanık Kılıç, olaya ilişkin çok sayıda haber yapılınca bu durumdan rahatsız olduğunu, yaşananları anlatmak için arkadaşıyla birlikte karakola gittiğini söyledi.

Üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen sanık Kılıç, tahliyesini ve beraatini istedi.

Mahkeme, Gültekin'e saldırıda bulunan 2 kişinin serbest bırakılmasına karar verdi.

Duruşmanın ardından Halk TV'de Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası'na bağlanan Levent Gültekin'in avukatı Çağrı Metin şunları kaydetti:

Duruşma yaklaşık yarım saat önce sona erdi. Duruşma olmayacaktı ama sanıklar tutuklu olduğu için, tutuklu işlem öncelikli olduğu için kısıtlama döneminde, o yüzden duruşma gerçekleşti. Sanıklar cezaevinden getirildi. Yine o saçma, komik, çirkin savunmalarını yaptılar.

Levent beyin kendilerine hakaret ettiğini, kitap almaya gittiklerini, sanki görüntüler yok görüyoruz. 20-25 kişinin ortadaki saldırısı bu. Avukatlarını Levent Beyin eline hiç bir şey olmadığını, kırık olmadığını, parmaklarını yayında oynatabildiğinden başladı savunmaya kadar. Doktor raporlarında ortada. Sonuç olarak, beklediğimiz sonuç gerçekleşti. Sanıklar tahliye oldu şaşırmadık. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"18 yaşından küçük kendi teslim oldu yani arada bir kurban seçtiler"

İtiraz aşamaları nasıl ilerleyeceğine dair bilgilendirmelerde bulunan Metin, " Duruşma Eylül ayına ertelendi. Esasa ilişkin yargılama devam edecek. Levent Beyin elinde kemik kırığı olduğu için, nitelikli hal alıyor bu yaralama şimdi. yani burada herkes ceza alır şimdi ama bu şahıslar ceza almadı. Bir tanesi 18 yaşından küçük kendi teslim oldu yani arada bir kurban seçtiler ve emniyete teslim ettiler. Burada görüntülerde gördüğümüz üzere, 20-25 kişi var kimse tespit edilemedi. Güya Bakırköy asayişte.  Soruşturulan olay İstanbul cinayet bürosuna verildi. Cinayet büro işinde uzman failleri tek tek tespit eden, bütün MOBESE'ler de yani oda gerçekleşmedi. yani şu an o şahıslarla ilgili dosya faili meçhul olarak Bakırköy Adliyesi'nde arşivde duruyor" diye konuştu.

Ne olmuştu?

İstanbul Bakırköy'deki Halk TV'nin merkez binası önünde gazeteci Levent Gültekin'e yaklaşık 25 kişi olduğu belirtilen bir grubun düzenlediği saldırı ile ilgili soruşturma başlatılmış ve olayın sonrasında 3 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden biri 18 yaşından küçük olması nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

 

 

 

 

 

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU