Levent Gültekin'e saldırı soruşturmasında 2 şüpheli tutuklandı: İfadelerinde "şahsı tanımıyoruz" dediler

Gözaltına alınan yaşı küçük bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Levent Gültekin'i tanımadıklarını ve kendilerine küfür ettiği için arbede yaşandığını iddia eden 2 zanlı tutuklandı / Kolaj: Independent Türkçe

Gazeteci Levent Gültekin'in 8 Mart'ta Halk TV’deki programına katılmak için gittiği Bakırköy'de bir grubun saldırısına uğramasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gültekin'i, Bakırköy Cevizlik Mahallesi'nde 8 Mart'ta darbedilmesine ilişkin gözaltına alınan 3 zanlı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

“Yüksek sesle konuştuğumuz için bize küfretti”

Savcılıkta ifade veren şüphelilerden M. E. K, üniversite öğrencisi olduğunu anlatarak, olay günü yüksek sesle konuştukları için adını sonradan öğrendiği Levent Gültekin'in kendilerine "ne bağırıyorsunuz" diyerek, küfür ettiğini öne sürdü.

Kendilerinin de bunun üzerine Gültekin'i uyardığını aktaran şüpheli M.E.K, savcılıktaki ifadesinde şu iddialarda bulundu:

"Ö.D, Levent Gültekin'i uyardı fakat şahıs dinlemeyince ve Ö.D'nin üzerine yürüyünce Ö.D. de şahsa yumruk salladı. Yumruğun neresine geldiğini bilmiyorum. Bu esnada etrafımızda daha önce tanımadığım kalabalık bir grup belirdi. Ben grubu görünce korkarak uzaklaştım. Ben müştekiye vurmadım. Ayırmak için araya girdim. Daha sonra haberlerde olayı öğrenince kendim teslim oldum. Bir husumetim yoktur. Bildiğim kadarıyla diğerlerinin de husumeti yoktur. Olay sebebiyle toplanan kalabalığın kim olduğunu ve neden toplandığını bilmiyorum. Olay sebebiyle pişmanım"

“Sağ omuzuna yumruk attım ama nereye geldi bilmiyorum”

Şüpheli Ö.D. de kendi aralarında yüksek sesle konuştukları sırada, Levent Gültekin'in kendilerine küfür ettiğini iddia etti.

Gültekin'in üzerine gelmesi nedeniyle onu omzundan iteklediğini belirten Ö.D, "Bu esnada yanımıza insanlar gelmeye başladı. Ben gelen kalabalığı müştekinin arkadaşları olduğunu düşündüm ve bu sebeple müştekinin sağ omzuna yumruk attım ama yumruk nereye geldi bilemiyorum" dedi.

Müştekiyi önceden tanımadığını, herhangi bir husumetinin olmadığını ifade eden Ö.D, olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

Cumhuriyet savcısı sorguları tamamlanan 3 şüpheliyi tutuklanması istemiyle nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Şüphelilerden M.E.K. ve Ö.D'nin "yaralama" suçundan tutuklanmasına karar veren hakimlik, 18 yaşından küçük şüpheli M. A. D'nin hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.

Ne olmuştu?

Gazeteci Levent Gültekin, 8 Mart'ta televizyon programına katılmak için gittiği Bakırköy'de bir grubun saldırısına uğramıştı.

Olaydan sonra televizyon programına katılan Gültekin, ardından Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek kendisine saldıran kişiler hakkında şikayette bulunmuştu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışma kapsamında güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu olaya karıştıkları iddia edilen şüphelilerden 3'ü gözaltına alınmıştı.

Levent Gültekin, dün akşam yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü etiketlyerek, “Yüzlerce kameranın olduğu bir meydanda 25 kişinin saldırısına uğradım, 15 gündür tek bir kişiyi bile yakalamadınız. İşinizi düzgün yapmadığınız için ikinizi de kınıyorum sayın bakanlar” demişti.

Gültekin’in bu paylaşımından saatler sonra ise 2 zanlının gözaltına alındığı açıklanmıştı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU