Erdoğan: Türkiye'de yurt yok diye yalan kampanyalar sürdürülüyor, sizin hayatınız yalan

Öğrenci yurtlarıyla ilgili tartışmalara değinen Erdoğan, son günlerde üniversite öğrencileriyle ilgili yalan kampanyalar yürütüldüğü söyledi. Erdoğan, öğrenci yurtlarını kapasitelerini devamlı artırdıklarını ve artırmaya devam edeceklerini belirtti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni'ne katılarak açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin sosyal yardım bütçesinin kendi iktidarları döneminde artırıldığını vurgulayan Erdoğan, "Türkiye'nin sosyal yardım bütçesi biz göreve geldiğimizde yıllık 2 milyar liraydı, geçtiğimiz yıl bu rakam 69 milyar lirayı buldu" dedi.

Erdoğan, Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe vatandaşlarına sağladığı refah seviyesi ona göre artmaktadır, artmayı da sürdürecektir" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Üniversite öğrencileriyle ilgili çirkin kampanyalar yürütülüyor"

Erdoğan, konuşmasında son günlerde öğrenci yurtlarının yetersizliği ve yüksek fiyat artışlarıyla ilgili tartışmalara da değindi.

"Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

İktidara geldiğimizden bu yana yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadarıyla tırmandıran, neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız. Bunu görmeden maalesef yalan, yanlış, ilgisi alakası olmayan kişileri güya bankların üzerine yatırarak Türkiye'de şu anda yurt yokmuş diye yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor.Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada. Bütün bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Bu yurtlarımızda 2 bilemedin 3 kişilik kapasiteyle biz öğrencilerimizi ağırlıyoruz. Karnını doyurabileceği ekmeğe muhtaç olmak fakirlik ölçüsü olmaktan çıktı. Artık insan gibi yaşamak imkana sahip olmayanlar kendini fakir hissediyor. Sosyal destek programlarımızda aynı anlayışla yeniliyor, genişletiyoruz. Özellikle aile kurumuna büyük önem veriyoruz.

Erdoğan, Türkiye'yi 84 milyonun tamamının güvenli ve huzurlu bir ülkede yaşayan mutlu bir ülke haline getirecelerini söyledi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU