Bakan Kasapoğlu: Yeni açacağımız yurtlar var, duruma göre yeni kiralamalar olacak

Öğrenci yurtlarının yetersizliği ile ilgili tartışmalar hakkında konuşan Kasapoğlu, her gencin barınma ihtiyacını karşılayacaklarını belirtti

Fotoğraf: AA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, son günlerde gündeme gelen öğrenci yurtlarının yetersizliği ve yüksek fiyat artışlarıyla ilgili A Haber'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki yurt altyapısının an itibariyle dünyada hiçbir ülkede olmadığını söyleyen Kasapoğlu, her gencin barınma ihtiyacını karşılayacaklarını belirtti.

Kasapoğlu, "81 ilde 270 ilçede şu anda hizmet veren yurdumuz var. Burada 720 bin yatak kapasitesinden bahsediyoruz. 2002 yılı ile 2021 yılı kıyaslaması olarak bakıldığı zaman hem yatak hem hizmet hem de konfor açısında büyük farklar var. Altyapı olarak sunulan hizmet standardı olarak dünyanın en güçlü otel zincirleri ile rekabet edebilecek bir altyapı sistemimiz var. Türkiye'nin her yerinde olan ve sadece barınmayı değil beslemesinden sanatına sporuna kadar her türlü hizmeti bünyesinde barındıran bir altyapı var" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Pandemide yoğunluk oluştu"

Yurt kapasitelerini ve altyapılarını geliştirdiklerini vurgulayan Kasaoğlu, "Şu anda yaşananı bir sorun olarak dile getirmek haksızlık olur. Pandemi sürecinde başvuru almadık. Bu süreç ile yeni dönem birleşince bir yoğunluk oluştu" diye konuştu.

Yurt kapasitelerinin en önemli öncelikleri olduğunu kaydeden Kasapoğlu, "Eylemlerle ilgili olarak, İçişleri Bakanlığı eylem yapan gençlerin yurtlarımıza başvuru yapmadıkları belirledi" dedi.

"Yoğunluklarımız var ama çalışmalarımız devam ediyor. Bazı şehirlerde tüm öğrenciler yurtlara yerleşti" diyen Kasapoğlu şunları kaydetti:

Oluşan yoğunluk için bizim her nokta takibimizde. İlk olarak asıl listeleri astık sonrasında yedek listeleri astık. İlk etapta 36 bin öğrencimizin yerleştirmesini gerçekleştirdik. Daha dün 15 bin yedek yerleştirme yaptık. Pazartesi günü yerleştirmeler devam edecek. Yeni açacağımız yurtlar var yeni kiralamalar ihtiyacın durumuna göre. Bizim hükümet olarak politikamız belli asla ve asla gençlerimizin mağdur olmaması üzerine. Tüm bakanlıklarımızla koordineli şekilde çalışmalarımız yürütülüyor. Yurtlarımızda açık büfe sunduğumuz yemek opsiyonları sunuyoruz. Onlara her ay ayrıca 570 lira beslenme desteğimiz var. 450 bin olan burs ve kredi sayısı an itibariyle 1,5 milyona çıktı. Barınma noktasında tüm ihtiyaçlar karşılanacak bunu biz garanti olarak söylüyoruz. Bu nokta yapılan bir takım haksızlık bizim yüreğimizi burkuyor. Yurtlarımız gecesini gündüzüne katan emekçiler var. Buralarda verilen emeği göz ardı etmek mümkün değil.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU