Birleşik Krallık'ta domuz çiftçileri karbondioksit kıtlığından hayvanları kesebilir

Çiftçiler, tedarik zincirindeki yığılma nedeniyle hayvanları itlaf ederek karkasları elden çıkarmaya mecbur kalabilir

(Unsplash)

Bir çiftlik işletmecisi, mezbahalarda kesim öncesi hayvanları sersemletmeye yarayan karbondioksit gazının tükenmesi sebebiyle kendi hayvanlarını kesmek zorunda kalabileceklerini söyledi.

Ulusal Domuz Birliği başkanı Rob Mutimer, çiftliklerin tedarik zinciri sorunları "tsunamisiyle" karşı karşıya kalması sebebiyle, hükümetin binlerce hayvanın yok edilmesini önlemek için hızla harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karbondioksit kıtlığı, yan ürün olarak CO2 üreten Britanyalı iki gübre fabrikasının kapanması sonrası yaşanıyor. Fabrika sahipleri kapanma gerekçesi olarak gaz fiyatlarındaki artışa işaret ediyor.

Sorun, kısmen Kovid ve Brexit kaynaklı süregelen işçi eksikliğiyle daha da artıyor. Sonuç olarak mezbahalar öldürdükleri hayvan sayısını halihazırda 4'te bir oranında azalttı.

Mutimer, PA'ya "Durum değişmezse tamamen kontrolden çıkacak" dedi.

En sonunda biz çiftçiler kendi hayvanlarımızı kesmek zorunda kalacağız. Bunu besin zinciri için değil, hayvanları işlemek, ayak ve ağızda yaptığımız gibi karkasları elden çıkarmak için gerçekleştireceğiz.

Endüstri liderleriyle toplantı gerçekleştiren Çevre, Gıda ve Köy İşleri Dairesi'nin (Defra) "durumu aktif biçimde ele aldığı" ve çiftçilik sektörü mensuplarıyla günlük konferanslar tertiplemeyi kabul ettiği belirtiliyor.

Mutimer, sektör "sorunlar tsunamisiyle" karşı karşıya kalırken, hükümeti üretim sistemlerinin işlemesinde çiftliklere yardımcı olmaya çağırdı.

"Emsalsiz bir talebin" olduğu koronavirüs tecritleri döneminde personelin "gerçekten çok çalıştığını" belirten birlik başkanı, "Ama bunun neticesinde hükümetin ihtiyaç duyduğumuz işgücünü bulmayarak bizi desteklemediğini görmek birçoğumuz için gerçekten incitici" dedi.

Çiftçiler sektörün karşılaştığı baskılar altında ezilirken, Britanya domuz endüstrisinin şimdiden 22 bin dişi domuz yitirdiği tahmin ediliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU