Ahmet Hakan: Resul Tosun’un çıkardığı yapay laiklik tartışması

"Bu yapay mı yapay, bayat mı bayat tartışmayı başlatan Resul Tosun’un amacı nedir, ne yapmak ve nereye varmak istemektedir?"

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, geçmişte AK Parti'den milletvekili olan Star yazarı Resul Tosun'un "laikliğin anayasadan çıkarılması"na dair yaptığı çıkışı eleştirdi.

Hakan, bugünkü köşe yazısında Türkiye'nin geçmişte birçok defa "laiklik" tartışması yaşadığını hatırlattı:

1990’larda “Laiklik elden gidiyor” denilerek... Yapay bir laiklik tartışması başlatıldı. Amaç: Refah Partisi’ni köşeye sıkıştırmaktı. 2021 yılının eylül ayındayız. Ve yine “laiklik tartışması” yapıyoruz. Ama bu kez tartışmayı başlatan isim AK Parti’de bir süre milletvekilliği yapmış Resul Tosun isimli zat.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhur İttifakı’nın birkaç gündür Tosun ile aynı fikirde olmadığını anlatmaya çalıştığını söyleyen Hakan, şöyle devam etti:

Bknz: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in konuyla ilgili açıklaması. Bknz: MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin konuyla ilgili çıkışı. 1990’larda başlatılan yapay laiklik tartışmalarının amacı ve hedefi belliydi: Refah Partisi’nin yükselişini durdurmak ve Refah Partisi’ni köşeye sıkıştırmak.

Resul Tosun’un amacını sorgulayan Hürriyet yazarı, şu ifadeleri kullandı:

İyi ama 2021 yılının eylül ayında... Bu yapay mı yapay, bayat mı bayat tartışmayı başlatan Resul Tosun’un amacı nedir, ne yapmak ve nereye varmak istemektedir? Eğer amacı isim yapmak, gündeme gelmek, dikkat çekmek ise yapay laiklik tartışması başlatmak yerine... “Aşı yaptıranlar maymun olabilir” ya da “Aşı yüzünden dört kulaklı, beş gözlü çocuklar doğabilir” falan diyemez miydi? Hiç değilse Maltepe’de miting yapma hevesine kapılacak kadar kendisine taraftar bile toplardı. Bknz: Abdurrahman Dilipak.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU