Matrix 4: "Trinity, Neo'yu kontrol altında tutmak için üretilmiş bir illüzyon"

Merakla beklenen filmin fragmanının yayımlanmasının ardından Trinity'nin kandırmacadan ibaret olduğu iddia edildi

The Matrix Resurrections'ın fragmanının serinin hayranları arasında yaygın olan "sahte Trinity" iddiasını doğruladığı öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fragmanda hızla akan görüntüler arasında bir noktada Neo ve Trinity'nin birbirlerine baktığı karede Trinity'nin yüzünden gözyaşına benzer biçimde akan Matrix kodları görülüyor. Screen Rant'in haberine göre bu kare, teoriye dair tartışmanın alevlenmesinin ardındaki temel gerekçe. 

Söz konusu sahne tek başına herhangi bir teoriyi kanıtlamaya yetmese de en azından Trinity'ye dair düşüncelerin doğru olabileceğine işaret ediyor.

 

matrix 4.jpg
(Warner Bros)

 

Hayranlar fragmanda görülen Trinity'nin gerçek Trinity olmadığını, Neo'yu kontrol altında tutmak için Matrix'te üretilen bir illüzyon olduğunu düşünüyor. Carrie-Anne Moss'un canlandırdığı karakterin The Matrix Revolutions'da öldüğü görülmüştü. 

Lana Wachowski'nin yönetmen koltuğunda oturduğu filmin fragmanının yayımlanmasından bu yana pek çok teori öne sürüldü ve bunlar film vizyona girene kadar da tükenecek gibi görünmüyor.

Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II ve Neil Patrick Harris gibi isimlerin rol alacağı Matrix Resurrections, 22 Aralık'ta vizyona girecek. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU