Matrix 4: "Neo'nun nasıl dirildiği fragmanda var"

Serinin üçüncü filminde öldüğü görülen Neo'nun nasıl geri döndüğüne yönelik Matrix hayranlarının geçerli önerileri var

Matrix hayranları, The Matrix Resurrections'ın fragmanının Neo'nun nasıl yeniden dirildiğini örtük biçimde gösterdiğini düşünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre izleyiciler arasındaki önceki varsayım, ölen diğer kişilerde olduğu gibi makinelerin Neo'nun vücudunu sıvılaştırarak tüketmeye hazırlandığıydı. Ancak görünüşe göre fragman hikayeye yönelik çok daha fazla bilgi verdi.

Empire Magazine editörlerinden Ben Travis de dahil bir dizi dikkatli izleyici fragmanın dirilişin nedenine dair ufak bir ipucu sunduğunu düşünüyor. 

Fragmanda hızla geçen görüntüler arasında Neo'nun vücudunun gerçek dünyadaki görüntüsü yer alıyor. Görüntüde makineler Neo'nun gövdesine bağlı kabloları ve tüpleri koruyor gibi duruyor. Neo'nun Matrix'e bağlıyken makinelerin onun vücudunu saklamak için meşhur yoğun sıvıya daldırdığı ve Neo'nun güç kaynağı olarak hizmet etmeyi sürdürdüğü anlaşılıyor. 

 

 

Görüntüdeki en büyük ayrıntıysa Neo'nun Smith'le savaşında hasar gören gözlerinin hâlâ yaralı olduğunun görülmesi. 

Bu detayın karakterin Matrix Revolutions'daki ölümünü doğruladığı düşünülüyor. 

Hayranlara göre söz konusu detaylar Neo'nun dönüşünün bir biçimde vücuduna bağlı olduğunu kanıtlamakla kalmıyor aynı zamanda hayatta kalmasının makinelerin onu canlı istemesinden kaynaklandığını da gösteriyor.  

Ancak neden böyle bir tercihte bulunulduğu ve ilk etapta Neo'yu tam olarak nasıl kurtardıklarını anlamak için daha fazla bilgiye ihtiyaç var. 

Matrix'e dair pek çok soru işareti The Matrix Resurrections 22 Aralık'ta vizyona girdiğinde muhtemelen çözülecek. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU