Ben Affleck ve Matt Damon, Son Düello'yu anlattı: "Feminist bir film"

İkilinin yeni filmi prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yaptı

Ridley Scott'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Son Düello'nun (The Last Duel) yıldızları Ben Affleck ve Matt Damon yapımın feminist bir film olacağını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eric Jager'ın 2004'te yayımlanan aynı isimli kitabından uyarlanan filmin senaryosunda da Affleck ve Damon'ın imzası var. 

Son Düello 14. yüzyıl Fransa'sında geçiyor ve hikaye Jean de Carrouges (Damon) ve Jacques Le Gris (Adam Driver) arasındaki çekişmeyi anlatıyor. 

Venedik Film Festivali'nde ilk gösterimi yapılan film için düzenlenen basın toplantısında Affleck'e rıza ve toksik erkekliğe dair düşünceleri soruldu. NME'nin haberine göre kendisini feminist olarak tanımlayıp tanımlamadığı sorulduğundaysa Affleck şunları söyledi:

Evet, kendimi feminist olarak görüyorum. Ve bu film benim için esasen Marguerite karakterinden ötürü gerçekten heyecan vericiydi. Kitabı okuduğumda onun olağanüstü gücü ve cesareti apaçık görünüyordu. Ayrıca bilinmeyen, gerçek bir hikayeydi. O, kendisine saldıran bir erkeğe karşı çıktığı kaydedilen, tarihte yer almış muazzam bir kadın.

The Guardian'ın bildirdiğine göreyse Affleck filmi şu şekilde niteledi:

Adaletten mahrum bırakılan, büyük risk altında kendisi için adalet aramak amacıyla büyük çaba sarf eden biri hakkında.

Matt Damon ise şunları söyledi:

Erkek merkezli hikayelerde kadınlar, erkekler onlara ihtiyaç duyduğunda ortaya çıkar aksi takdirde göz ardı edilirler. Onlar birey değil mülktür. O zamanlarda erkekler yaptıkları her şeyi arşivlemekte çok iyiydi ancak kadınların tarihi tamamen görünmezdi. Bu yüzden hepimiz bir sürü şey uydurmak zorunda kaldık.

Son Düello 15 Ekim'de vizyona girecek. 

 

Independent Türkçe, NME, The Guardian

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU