Meksika ile "gizli göçmen anlaşması" Trump'ın ellerinde ifşa oldu

Meksika ile gizli bir göç anlaşması yaptığını iddia eden ABD Başkanı Trump, Meksika’nın inkar ettiği anlaşmanın varlığını kanıtlamak için ceketinin cebinden belgeyi çıkarınca, yanlışlıkla anlaşmaya ilişkin detayları ifşa etti

Fotoğraf: @jabinbotsford 

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika ile müzakere ettiği göç anlaşmasına ilişkin detayları ‘yanlışlıkla’ ifşa etti.  

Trump, anlaşma detaylarının bulunduğu belgeyi cebinden çıkarıp elinde sallayınca gazeteciler fotoğraflardan bazı bilgileri edinebildi.

 

mmk.JPG
Fotoğraf: Jabin Botsford

 

Meksika ile gizli bir göç anlaşması yaptığını iddia eden ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’ın ayrıntılarını paylaşmayı reddettiği ve Meksika’nın inkar ettiği anlaşmanın belgesini, Beyaz Saray önünde gazetecilere konuşurken ceketinin cebinden çıkarıp sallayınca anlaşmaya ilişkin detaylar da ifşa oldu. 

​Trump anlaşmayla ilgili sorulara yanıt vermedi ama fotoğraf makineleri bazı detayları yakaladı.

Washington Post'un fotoğrafçısı Jabin Botsford tarafından fotoğraflanan belgede Meksikalı ve Amerikalı 2 kişinin imzası görülüyor.

 

ütüa.JPG
Fotoğraf: AP

 

Ancak, haberde, imzaların ülkelerin devlet başkanlarına, büyükelçilerine ya da yüksek seviyeli diplomatlarına ait olmadığı iddia ediliyor.

'Yük paylaşımı' ve 'mülteciler' gibi ifadeler bulunan belgenin, ABD'den sığınma talep eden Orta Amerika'dakilerin sığınma başvuruları değerlendirilirken Meksika'da tutulacakları ve Meksika'nın 'güvenli üçüncü ülke' statüsü kazanacağı ile ilgili olabileceğine değiniliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca, belgede, Meksika'nın hangi yasaların ve düzenlemelerin değiştirileceğine karar vermesi gerektiği ve bu düzenlemelerin önümüzdeki 45 gün içinde yürürlüğe girip girmemesi Meksika hükümetinin kararına bağlı olduğuna dair bilgilerin yer aldığından bahsediliyor.

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU