İlhan Taşçı'dan RTÜK Başkanı Şahin'e: Halk TV toplantısına ihsas-ı rey nedeniyle katılamazsınız

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, başkan Şahin'in toplantıya katılması halinde salondan çıkarılmasını talep edeceğini duyurdu

Fotoğraf: Twitter

Halk TV’de Özlem Gürses'in moderatörlüğünde ekrana gelen Perdenin Önü Arkası programında gazeteci İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çorum gezisinde "Nasılsınız, iyi misiniz?" sorusuna "Sakın çocuğuma dokunma. Haydi yürü, yürü" yanıtını veren kadına tepki gösterirken, "Sayın Kılıçdaroğlu’na git buradan deyip çocuğuma dokunma diyor. Asıl senin o çocuğa dokunmaman lazım, bu devlet devlet olsa o çocuğu senden alması lazım" ifadelerini kullanmıştı. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yaptığı paylaşımda ifadeler için "hakaret" değerlendirmesinde bulundu.

Şahin şunları kaydetti:

Bir anne hakkında TV’de çocuğunun elinden alınmasına varacak kadar nezaket ve vicdan sınırlarını zorlayan ifadeler kullanıldı, hakaret edildi. Bir anneye, bir kadına yönelik hakaret ve sözlü psikolojik şiddet içerikli yayın nedeniyle program hakkında inceleme başlatılmıştır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taşçı: Toplantıya ihsas-ı rey nedeniyle katılamazsınız

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, Şahin'in ihsas-ı rey yaptığını belirterek dosyanın görüşüleceği toplantıya katılmaması için teklifte bulunacağını açıkladı.

Taşçı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Ebubekir Şahin “hakaret edildi” ifadeniz adalet ve tutarlılığınızın testi için Kurula bir fırsat verecek. Dosyanın görüşüleceği RTÜK toplantısına ihsas-ı rey nedeniyle katılamazsınız. Katılırsanız salondan çıkarılmanızı Üst Kurula teklif edeceğimi şimdiden ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Taşçı toplantıya alınmamıştı

Taşçı, Ağustos ayının ortalarında Türkiye'nin farklı yerlerinde çıkan orman yangınları konusunda RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in "özel hat" üzerinden televizyon yöneticilerine mesaj gönderdiğini ve mesajda televizyon yöneticilerine "yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm" dediğini iddia etmişti.

Şahin'in mesajına rağmen orman yangınlarına ilişkin görüntüleri paylaşan Fox TV, Haberturk, Halk TV, Tele 1 ve KRT hakkında ceza isteminin karara bağlanacağı toplantıya Taşçı'nın katılması engellenmişti.

Şahin, Taşçı'nın ihsas-ı rey yaptığını iddia ederek şunları ifade etmişti:

Üst Kurul toplantısı öncesinde yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla ihsas-ı rey yapan Üyemiz Sn. İlhan Taşçı’nın sadece ilgili dosyaların görüşülmesi sırasında toplantıdan çıkarılmasını müzakere ettik.

İlgili mevzuat çerçevesinde Üst Kurul’da yapılan oylama sonucunda RTÜK Üyesi Sn. Taşçı’nın sadece bahse konu dosyaların müzakerelerine katılmaması kararı alınmıştır.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU