İsrail Başbakanı Netanyahu: İran atom bombası üretmeye her zamankinden daha yakın

Yeniden sandığa gitmeye hazırlanan İsrail'de Başbakan Netanyahu İran'ın nükleer silah geliştirmesine izin verilmeyeceğini söyledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkındaki yolsuzluk soruşturması ve seçimlerin yenilenmesi sonrası zor günler geçiriyor / Fotoğraf: AFP

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın atom bombası üretmeye her zamankinden daha yakın olduğunu savundu, Tahran yönetiminin nükleer programını hızlandırmak için yoğun çaba gösterdiğini iddia etti. 

İsrail Kamu Yayın Kurulu'na göre Netanyahu, İsrail ve tüm dünyanın güvenliğini tehlikeye sokacak olan İran'ın nükleer silah geliştirmesine kesinlikle izin vermeyeceğini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in "Netanyahu İran'ı yıkmakla tehdit ediyor" açıklamalarına cevap veren Netanyahu, "Gün aşırı İsrail'i yok etmekle tehdit eden Tahran'dır." diye konuştu.

 

 

 

İsrail ordusu Batı Şeria'da güvenlik merkezine ateş açtı

Öte yandan İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Nablus kentindeki bir güvenlik merkezine ateş açtı. 

AA'nın aktardığı habere göre Nablus Valisi İbrahim Ramadan, Batı Şeria'da bir güvenlik merkezine düzenlenen İsrail saldırısında bir Filistinli güvenlik görevlisinin yaralandığını söyledi. 

 

20190611_2_36823304_45190126.jpg
Fotoğraf: AA

 

İsrail askerlerinden bir grubun bu gece Nablus'a baskın düzenlediğini dile getiren Ramadan, Önleyici Güvenlik Merkezi'ni ablukaya alan İsrail askerlerinin merkezi hedef alarak üç taraftan ateş açmaya başladıklarını vurguladı. 

İsrail güçleri Batı Şeria'da 18 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine gece düzenlenen baskınlarda "terör eylemlerine karıştıkları" iddiasıyla 18 Filistinli gözaltına alındı.

Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde 500'e yakını idari tutuklu, 230'u çocuk olmak üzere 5 bin 700 Filistinli bulunuyor.

İsrail "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU