Akar: Kabil Havalimanı'nın işletilmesine dair teklif gelirse değerlendirilecektir

Milli Savunma Bakanı Akar, "Önceki gün meydana gelen alçak terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Havalimanının işletilmesi konusunda desteğe hazır olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Afganistan'dan tahliye edilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli için Mamak'taki 4. Kolordu Komutanlığında karşılama töreni düzenlendi.

Törende tahliye edilen askerlere hitap eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin tüm risk ve gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, "Mehmetçik Afganistan'da görevini başarıyla yerine getirdi" diye konuştu.

"Tahliye TSK'nın gücünü göstermiştir"

TSK görevi süresince 20 bin Türk askerinin görev yaptığını belirten Akar şöyle devam etti:

Mehmetçik Afganistan'da da görevlerini başarıyla icra etmiş, Afgan halkının gönlünü kazanmıştır. NATO ve uluslararası alanda herkesin övgüsünü kazandılar. Tacikistan ve Pakistan'da önceden konuşlandırdığımız 8 uçağımızla Kabil-İslamabad arasında hava köprüsü kuruldu.

Personel ve vatandaşlarımız 48 saatten az bir sürede tahliye edildi. Gerginliğe rağmen sorunsuz gerçekleştirilen tahliye TSK'nın gücünü göstermiştir.

Önceki gün meydana gelen alçak terör saldırısını şiddetle kınadığını belirten Akar, "Havalimanının işletilmesi konusunda desteğe hazır olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz. Afgan kardeşlerimizden Hamid Karzai Havalimanı'nın işletilmesine dair teklif gelirse değerlendirilecektir" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


 

"Göreviniz en az hududu bekleyen arkadaşlarımızunki kadar önemliydi"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de şunları kaydetti:

Kardeş Afgan halkının birlik ve güvenliğini temin ile bölgede barış ve huzurun sağlanmasına yönelik icra ettiğimiz bu kutsal görev, en az hududu bekleyen, semalarımızı ve mavi vatanımızı kollayan silah arkadaşlarımızınki kadar hayati ve önemliydi. Ne mutlu sizlere ki bu anlamlı görevi başarıyla tamamlayarak yurda sağ salim döndünüz. Bugüne kadar kazandığınız milli, manevi ve mesleki değerler ile almış olduğunuz eğitim ve kurslar, sizlere tevdi edilen vazifenin altından rahatlıkla kalkmanızı, omuzlarınıza yüklenen tarihi sorumluluğu da başarıyla yerine getirmenizi sağlamıştır, bundan sonra da sağlamaya devam edecektir.

"Türk milletinin gurur kaynağı oldunuz"

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever de konuşmasına "Afganistan Türk Görev Kuvvetinin kahraman mensupları, vatanınıza hoş geldiniz." diyerek başladı.

Afganistan Türk Görev Kuvvetindeki askerlerin kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiklerini kaydeden Avsever, bu sayede Türk milletinin gurur kaynağı olduklarını ve Afgan halkının gönlünde olumlu izler bıraktıklarını ifade etti.

"Görevi başarıyla yerine getirmenin gururuyla vatan topraklarına döndük"

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanı Albay Yüksel de kendilerine tevdi edilen görevin zor ve meşakkatli olduğunu belirterek, Türk askeri, jandarması ve polisinin bu görevi de yüksek disiplin anlayışı ve eğitimiyle tamamladığını dile getirdi.

Görevi başarıyla yerine getirmenin gururuyla vatan topraklarına döndüklerini ifade eden Yüksel, görevleri süresince kendilerine destek olan komutanlarına ve dualarıyla yanlarında olan Türk milletine şükranlarını ve saygılarını iletti.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU