Erdoğan: Taliban liderlerinden gelen mesajlara şimdilik ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'da gelecek sürecin nasıl şekilleneceğini Taliban'ın icraatları, eylemleri ve atacağı adımların belirleyeceğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taliban liderlerinden gelen mesajlara şimdilik ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz” dedi.

Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümü dolayısıyla Ahlat'ta düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Bitlis'e giden Erdoğan, büyükelçilerle akşam yemeğinde bir araya geldi, programda konuşma yaptı.

Erdoğan, "Afganistan'da önümüzdeki sürecin nasıl şekilleneceğini Taliban'ın sözleri değil icraatları, eylemleri ve atacağı adımlar belirleyecektir" ifadelerini kullandı. 

Afganistan'ın istikrara kavuşmasının önem taşıdığını belirten Erdoğan, "Türkiye, bu amaç doğrultusunda Afganistan'daki tüm taraflarla yakın diyalog içinde olmaya devam edecektir" diye konuştu. 

Göç mesajı

Erdoğan, "Halihazırda çeşitli statülerde 5 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, Suriye veya Afganistan kaynaklı ilave bir göç yükünü kaldıramaz" ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU