Eski Afgan hakim: Taliban, kötü yemek yaptığı gerekçesiyle bir kadını ateşe verdi

"Son birkaç haftadır komşu ülkelere, seks kölesi yapılmak üzere tabutların içinde sevk edilen çok sayıda genç kadın da var"

Taliban, başkent Kabil'i 15 Ağustos'ta ele geçirmişti (Reuters)

Afganistan'da hakim olarak görev yapan ve gelen tehditler yüzünden 2015'te ABD'ye sığınan Necla Eyyubi, ülkede kontrolü ele geçiren Taliban hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu.

Eyyubi, Birleşik Krallık merkezli haber kuruluşu Sky News'e dün yaptığı açıklamada, Taliban militanlarının 19 Ağustos'ta Afganistan'ın kuzeyinde bir kadını kötü yemek yaptığı gerekçesiyle ateşe verdiğini öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadına yönelik şiddete dair çalışmalar yapan Every Woman Treaty'nin yöneticilerinden olan Eyyubi, Afganistan'daki kadınlarla konuştuğunu ve kadınlara yönelik pek çok kötü muamele ve şiddet vakası işittiğini kaydetti:

Taliban, halkı kendilerine yemek vermeye ve yemek yapmaya zorluyor. Son birkaç haftadır komşu ülkelere, seks kölesi yapılmak üzere tabutların içinde sevk edilen çok sayıda genç kadın da var. Ayrıca aileler, genç kızlarını Taliban militanlarıyla evlendirmeye zorlanıyor.

Eyyubi, Taliban yönetimi altındaki hayatın "kabus gibi" olduğunu sözlerine ekledi.

ABD'li haber kanalı Fox News de Kabil'e girdikten sonra ılımlı bir imaj çizmeye ve değiştiğine dair mesajlar vermeye çalışan Taliban'ın burka giymediği gerekçesiyle bir kadını infaz ettiğini öne sürmüştü.

Deutsche Welle ise Taliban'ın, şu anda Almanya'da olan bir çalışanının yakınlarına saldırdığını, bir aile ferdinin hayatını kaybettiğini ve bir diğerinin ağır yaralandığını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Sky News, DW Türkçe, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU