NASA'nın Mars aracı Google Fotoğraflar kullansaydı nasıl görünürdü?

Perseverance şimdiye kadar 125 bin 428 fotoğraf çekti

Google, NASA'nın uzay aracı Perseverance'ın Mars'taki 6. ayı şerefine bir video paylaştı.

YouTube'dan çarşamba günü yayımlanan videoda gezginin Kızıl Gezegen'de çektiği fotoğraflar, Perseverance fotoğraf, video paylaşımı ve depolama hizmeti Google Fotoğraflar'ı kullanıyormuş gibi sunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videoda ayrıca 2008 yapımı Vol-i'de (WALL-E) kullanılan "Put On Your Sunday Clothes" adlı şarkı çalıyor.

Vol-i, insanlığın kirlilik sebebiyle Dünya'yı terk edip başka bir gezegende yaşamaya başladığı çok uzak bir gelecekte geçen bir film. Hikayede çöplerle çevrili Dünya'yı temizleme görevi Vol-i adlı robota veriliyor. Koca gezegende tek başına dolaşan Vol-i'nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve'nın gelmesiyle son buluyor.

Google'ın seçtiği fotoğraflar arasında Perseverance'ın Mars'a karnındaki bölmede götürdüğü ve görüntülediği çektiği minik helikopter Ingenuity ve Mars'tan kareler yer alıyor.

Şimdiye kadar 125 bin 428 fotoğraf çeken Perseverance, 18 Şubat'ta Jezero Krateri'ne inmişti. Bir süre Ingenuity'yle vakit geçiren ve onu gözleyen uzay aracı, daha sonra Mars'ta mikroskobik canlılara dair izler aramak ve önümüzdeki yıllarda Dünya'ya göndermek üzere kaya örnekleri toplamak üzere görevine başlamıştı.

 

Independent Türkçe, CNET, Beyazperde

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU