Hindistan'da sirk ve tapınaklardan kurtarılan filler ziyafet çekti

Dünya Fil Günü yaklaşıyor

Hindistan'da sirklerden ve tapınaklardan kurtarılan filler, düzenlenen özel etkinlikte sevdikleri meyvelerin tadını çıkardı.

Uttar Pradeş eyaletindeki Mathura bölgesinin dışında yer alan Yamuna Nehri civarına kurulu Fil Koruma ve Bakım Merkezi'nden yetkililer, 12 Ağustos Dünya Filler Günü öncesinde kurtarılan fillere bakım yaptı.

Bakım merkezinin yetkilileri, fillere sevdikleri muz, karpuz, papaya ve balkabaklarından bir ziyafet hazırladı.

Merkezi işleten Wildlife SOS adlı kar amacı gütmeyen kuruluş, barınaktaki 28 filin çoğunun çeşitli kronik hastalıklardan ve eklem ağrısı, körlük, katarakt ve apseden mustarip olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wildlife SOS'ten Shitina Sawhney, fillerin gördüğü kötü muameleye dikkat çekerek "Dünya Filler Günü, Hindistan'daki ve dünyadaki fillerin çektiği zorluklara, gerçekten neler yaşadığına ve sayılarının neden azaldığına dair bilinç oluşturmak amacını taşıyor" dedi.

Hindistan kültürünün önemli bir parçasını oluşturan filler festivallerde yer aldığı gibi bazı turistik etkinliklerde de kullanılıyor.

Öte yandan, ülke için epey önemli olmasına rağmen filler kötü muamele görüyor ve bazı bölgelerde esir tutuluyor.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın verilerine göre şu anda yaban hayatında yaşayan ve çoğunlukla Güney Asya ve Hindistan'da bulunan Asya fillerinin sayısı yaklaşık 50 binin altında.



Independent Türkçe, Reuters, Gulf News

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU