Foo Fighters, Westbro Baptist Kilisesi'ni trolledi

LGBT+ karşıtı topluluk daha sonra grubun bu hareketine sosyal medyada yanıt verdi

Dave Grohl'un vokalistliğini üstlendiği Foo Fighters, bu yıl Rock & Roll Hall of Fame'e girdi (AP)

Foo Fighters, son turnesinde LGBT+ karşıtı Westbro Baptist Kilisesi'ni trolledi.

Geçmişte çeşitli vesilelerle Foo Fighters konserlerini hedef alan topluluk, grubun 5 Ağustos'ta Kansas'taki Azura Ampitheater'da verdiği konserde ortaya çıktı. Kilise üyelerinin bir kısmı homofobik sloganlar atarken, diğerleri pankartlar taşıdı.

Foo Fighters, sloganları bastırmak için son disko ikinci kişilikleri olan The Dee Gees kostümleriyle bir kamyonun kasasında geldi. Grup bu yıl, The Dee Gees adıyla Hail Satin başlıklı bir cover albümü çıkarmıştı.

10 parçalık albümde 4 Bee Gees cover'ı, Andy Gibb'in “Shadow Dancing”inin baştan tasarlanmış yeni bir versiyonu ve Foo Fighters'ın son albümü “Medicine At Midnight”tan 5 şarkının canlı yorumu yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konser salonunun dışında protestoculara seslenen grubun solisti Dave Grohl, "Pekâlâ, bayanlar baylar, söyleyecek bir şeyim var. Çünkü bakın ne diyeceğim, sizi seviyorum," dedi.

Grohl, şöyle devam etti:

Gerçekten! Benim bakış açım böyle, ben herkesi seviyorum. Sizin de yapmanız gereken bu değil mi? Herkesi sevseniz olmaz mı? Çünkü bence bu sevgiyle ilgili! Böyle düşünüyorum; hepimiz sevgiyle ilgiliyiz. Ve nefret etmemelisiniz. Ne yapmalısınız biliyor musunuz? Dans etmelisiniz!

Kısa bir süre sonra Foo Fighters, homofobik sloganları bastırmak için Bee Gees klasiği “You Should Be Dancing”in kendi versiyonlarını çaldı.
 


Kilise topluluğu daha sonra Twitter'da şu cevabı verdi:

Foo Fighters'tan Dave Grohl herkesi sevdiğini ama Westboro Baptist Kilisesi'nin sevmediğini iddia ediyor. Merhaba! Günahı teşvik etmede sevgi yoktur. Birisi Dave'i şey olmakla suçlayabilir... Numaracı.

Foo Fighters, 2015'te, LGBT+ karşıtı grubu “rickroll”lamak (birisine Rick Astley'in "Never Gonna Give You Up" şarkısını göndererek o kişiyi kandırmak -ed.n.) için bir konsere kamyonun arkasında gelmiş ve topluluğun protestolarına cevaben Rick Astley'in “Never Gonna Give You Up” şarkısını çalmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU