Ümitcan Uygun'un ağabeyi sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle tutuklandı

Mahkeme, Erol Uygun’un, "Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama" suçundan tutuklanmasına karar verdi

Ümitcan Uygun'dan sonra abisi Erol Uygun da tutuklandı / Fotoğraf: Instagram

Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüne ilişkin kasten öldürme suçlamasıyla tutuklanan Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun da "Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama" suçundan tutuklandı.

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle dün gözaltına alınan Erol Uygun, emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Burada savcıya ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen Uygun, "Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama" suçundan tutuklandı.

"Güvendiğiniz devlet bir yere kadar yanınızda" yazmıştı

Uygun'un ağabeyi gazetecileri ve sosyal medya paylaşımları yapanları tehdit etmiş, "İlle de bizi, beni karşınıza alıyorsanız katlanırsınız, cezanızı ben veririm, güvendiğiniz devlet bir yere kadar yanınızda" ifadelerini kullanmıştı.  

Erol Uygun tutuklanmasına neden olah paylaşımda şunları yazmıştı:

Kardeşime yapılan uygunsuz iftiralardan arınacaktır. Sabır diliyoruz sadece! Bu boş beleş gelen mesajlara itibar etmeyiniz. Medya farelerini tek tek ben bu olaydan sonra kişisel görüşeceğim onlarla. Ne kadar delikanlılar göreceğiz. Diz çöktüreceğim hepsine diz. Analarından erdiği sütü haram edeceğim onlara haram. Sadece bu olay aydınlatıldıktan sonra görüşmek üzere.

Köpek gibi yalvaracaklar. Köpek tasmasıyla gezdireceğim o fareleri ben sokakta. Sizin devletin benim yumruğum kadar etmez. Sizin devletiniz, sizin halkınız benim kardeşime ne yapabilir? Suçsuz yere kimse kimseye bir şey yapamaz. İlle de bizi, beni karşınıza alıyorsanız katlanırsınız, cezanızı ben veririm.

Ben abisi olarak her zaman ve her koşullarda yanında olmaya devam edeceğim. Sizin burada yazdığınız yorumlar beni durduramaz boşuna. Ama sizi bulursam tasmayla gezdiririm önce o büyüklerinizden başlarım, güvendiğiniz devlet bir yere kadar yanınızda.

Kasten öldürme suçlamasıyla tutuklanmıştı

Soruşturma kapsamında, 3 Temmuz'da gözaltına alınan Ümitcan Uygun ile diğer şüpheliler Furkan G. ve Dilan C, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Hakim karşısına çıkan Uygun, "kasten öldürmek" suçundan tutuklanırken, "suç delillerini karartmak" ile suçlanan diğer 2 şüpheli hakkında ise "konutu terk etmeme" şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verilmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU