Destici: O uçakları uçamaz hale getirenlerden hesap sorulsun

"Orman yangınlarını bile bir cumhuriyet kavgasına dönüştürmek gerçekten kabul edilebilir bir durum değildir"

Fotoğraf: AA

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Türk Hava Kurumu'nun (THK) yangın söndürmede kullanılan uçaklarını uçamaz hale getiren kişilerden hesap sorulması gerektiğini söyledi.

Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşanan orman yangınları hakkında açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

THK ile ilgili tartışmalara da değinen Destici, "Hükümeti eleştirebilirsiniz ama özerk bir kuruluş olan bu kurumu batıran yöneticilerden önce hesap sorulmalıdır. O uçakları uçamaz hale getirenlerden önce hesap sorulsun. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'THK'yı işlevsiz hale getirenler Cumhuriyetten intikam almak istiyorlar' cümlesini de yersiz, nezaketsiz ve yanlış buluyorum. Orman yangınlarını bile bir cumhuriyet kavgasına dönüştürmek gerçekten kabul edilebilir bir durum değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de ceza sisteminin yaşanan şartlara uygun olmadığının da altını çizen Destici, "Hangi hapis cezası, hangi para cezası, hangi kısıtlama korkunç suçların karşılığı olabilir? Hangi vicdan milyonlarca canın yakılarak yok edilmesinde parmağı olanların kısa hapis cezalarıyla adeta misafir edilmelerine razı olabilir? Ceza sistemimiz ihtiyaçlarımıza cevap vermiyor" diye konuştu.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU