Amerikalıların geçmişe göre daha az arkadaşı olduğu ortaya çıktı

Survey Center on American Life, "Belirtiler, Amerikan sosyal yaşamında arkadaşların rolünün belirgin bir düşüş yaşadığını gösteriyor" dedi

Yeni bir çalışma, Amerikalıların 1990'dakine kıyasla daha az yakın arkadaşı olduğunu söylüyor (Unsplash)

Yeni bir araştırma Amerikalıların giderek yalnızlaştığına işaret ediyor.

Survey Center on American Life'a (Amerikan Yaşamı Araştırma Merkezi) göre, bugün Amerikalılar daha az arkadaşa sahip ve arkadaşlarıyla 30 yıl öncesine göre daha az konuşuyor.

Çalışmada, "Belirtiler Amerikan sosyal yaşamında arkadaşların rolünün belirgin bir düşüş yaşadığını gösteriyor" dendi.

Mayıs 2021 Amerikan Bakış Açıları Anketi, Amerikalıların eskiye nazaran daha az yakın arkadaşa sahip olduğunu, arkadaşlarıyla daha az konuştuğunu ve kişisel destek için arkadaşlarına daha az güvendiğini bildirdiğini saptadı.

Anket Merkezi bulgularını 50 eyaletin tümü ve başkent Washington'dan 18 yaş ve üstü 2 bin 19 Amerikalıyla yapılan görüşmelere dayandırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sonuçlar endişe vericiydi. Ankete katılanların yarısına yakını (yüzde 49'u) yalnızca üç veya daha az yakın arkadaşı olduğunu belirtti.

Daha da çarpıcı olanıysa bu sayıların zaman içinde geçirdiği değişim. Amerikalıların yüzde 33'ü 1990'da 10 veya daha fazla yakın arkadaşı olduğunu söylemişti. Bugün sadece yüzde 13'ü öyle olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, arkadaşsız Amerikalıların sayısı çoğaldı. 1990'da katılımcıların sadece yüzde üçü hiç yakın arkadaşı olmadığını söylemişti. Bugün bu oran yüzde 12'ye yükseldi.

Çalışma böylesi bir arkadaşlıksızlığın arkasındaki "en bariz suçlunun" ofisleri ve diğer normal sosyalleşme mekanlarını kapatan Kovid-19 salgını olduğunu belirtti.

Ancak anket başka nedenler de buldu.

Anket Merkezi şu ifadeleri kullandı:

Birincisi, Amerikalılar her zamankinden daha geç evleniyor ve coğrafi olarak geçmişe göre daha hareketliler. Bu iki eğilim Amerikalıların kendilerine dair bildirdiği artan sosyal yalıtılmışlık ve yalnızlık duygusu oranlarıyla güçlü biçimde ilişkili.

İkincisi, Amerikalı ebeveynlerin çocuklarıyla önceki nesillere kıyasla iki kat daha fazla zaman geçirmesi arkadaşlıklar dahil diğer ilişki türlerine yer bırakmıyor.

Ancak üçüncü ve "merkezi" sebep iş.

Çalışmada şu ifadeler yer aldı:

Amerikalılar daha uzun saatler çalışıyor ve iş için daha fazla seyahat ediyor, bu da arkadaşlıkları sürdürme ve geliştirme pahasına gerçekleşebiliyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU