Loki'deki öpüşme "ensest" eleştirilerine neden oldu

Dizinin final bölümünde Sylvie ve Loki'nin öpüşmesi sosyal medyada tartışma yarattı

Tom Hiddleston ve Sophia Di Martino'nun başrolleri paylaştığı Loki, Disney+'tan ikinci sezon onayı aldı (Marvel Studios/Disney+)

Disney+'ta yayımlanan Marvel dizisi Loki'de Tom Hiddleston ve Sophia Di Martino'nun öpüştüğü sahne sosyal medyada hararetli bir tartışmanın fitilini ateşledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizide Fesatlık Tanrısı'nın farklı varyantlarını canlandıran Hiddleston ve Di Martino'nun karakterlerinin öpüşmesi yapımın izleyicileri arasında ensest tartışması başlattı.

Hayranlardan bir kısmı Loki ve Sylvie'nin bağından ötürü söz konusu sahnenin ensest olarak yorumlanabileceğini düşünüyor. Öte yandan azımsanmayacak bir kesim de iddianın abartılı olduğunu ve karakterlerin birbirinden farklı olduğunu belirtiyor. 

Tartışmanın epey yankı uyandırmasının ardından dizinin yönetmeni Kate Herron, Polygon'a konuştu ve sahneye dair kendi düşüncelerini paylaştı:

Herron şu ifadeleri kullandı:

Twitter'da tartışmaları takip ediyorum. Bunlara dair her zaman fikir belirtmiyorum çünkü diziyi ben yaptığım için, 'Arkadaşlar bu aslında…' diye başlayan cümleler kurmamı istemezler. Bence sanatın bütün amacı bu, tartışmaya açık olmalı. Benim yorumum ikisinin de Loki olduğu ancak aynı kişi olmadığı yönünde. Onları erkek ve kız kardeş gibi görmüyorum. Tamamen farklı geçmişlere sahipler ve bence bu karakter açısından son derece önemli. Evren ve kader açısından bir nevi aynı role sahipler ama aynı kararları vermeyecekler.

Loki, Marvel hayranlarının sevdiği karakterin kendini nasıl gördüğünden aşk hakkında neler düşündüğüne kadar Fesatlık Tanrısı'na dair pek çok şeyi açığa çıkardı

Loki'nin son bölümünün bugüne kadar yayımlanan Marvel dizileri arasında en çok izlenen final olduğu açıklanmıştı. 

 

Independent Türkçe, Polygon, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU