Marvel teorisi: WandaVision'ın son sahnesi Loki'yle yeni bir anlam kazandı

Bir Marvel hayranı ısrarla dizinin tekrar izlenmesini tavsiye etti

Bir Marvel hayranı, Loki'nin son bölümünün ardından WandaVision'dan bir sahnenin yeniden izlenmesini ısrarla tavsiye etti.

Altı bölümlük dizi, geçen hafta Loki (Tom Hiddleston) ve Sylvie'nin (Sophia Di Martino) Time Variance Authority'nin (TVA) arkasındaki beyin olan He Who Remains'le (Jonathan Majors) karşı karşıya geldiği çarpıcı bölümle sona erdi.

He Who Remains'in katılımına dair haftalardır ipucu veriliyordu ve Marvel hayranları, Majors'ı Kang the Conqueror adıyla da bilinen karakterle ilk kez görmekten heyecan duydu.

Bununla birlikte, bölümün sonuna doğru bir sahne WandaVision'daki büyük bir anla örtüşüyor gibi görünüyor. Marvel'ın ilk televizyon dizisi WandaVision kısa süre önce Emmy Ödülleri'nde birkaç dalda aday gösterildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Slyvie, He Who Remains'le nasıl başa çıkılacağı konusunda Loki'yle cebelleştikten sonra Fesatlık Tanrısı'nı TVA'ya geri gönderir ve Majors'ın karakterini öldürme girişimine devam eder.

Ancak, Loki döndüğünde yanlış zaman çizelgesinde olduğunu ve He Who Remains'in uyardığı gibi Sylvie'nin başka bir çoklu evren savaşına yol açtığını keşfeder. Bu dünyanın hükümdarıysa He Who Remains'in çok daha korkutucu versiyonu olan Kang'dır.

Bir hayran, Sylvie'nin He Who Remains'i öldürdüğü ve kutsal zaman çizelgesinin farklı kollara ayrılmasına neden olan söz konusu anın WandaVision'ın jenerik sonrası sahnesinde tespit edilebileceği teorisini ortaya attı.

Twitter kullanıcısı @JoeBankso, "Bunun Wanda'nın Billy ve Tommy'yi çoklu evren aracılığıyla duyduğu an olduğunu BİLİYORUM" diye yazdı.

Bu sekansta, Wanda'nın medeniyetten uzak izole bir barakada saklandığı ve Vision'ın (Paul Bettany), iki çocuğunun ve Westview'da paylaştıkları sitcom hayatının "ölümünü" atlatmaya çalıştığı görülüyor.

Ardından kamera, Wanda'nın Scarlet Witch olarak astral seyahat yoluyla Darkhold'u tararken göründüğü başka bir odaya kayıyor. Bunu yaparken Wanda, çocuklarının ona seslendiğini duyuyor.

 

5.png

Bu an, 'WandaVision' ve 'Loki'nin zaman çizelgelerini birleştiriyor mu? (Marvel Studios)

 

Çocukları Tommy ve Billy, artık Wanda'nın halihazırda bulunduğu dünyada yaşamıyor. Bu da Wanda'nın onları alternatif bir evrenden duyduğuna işaret ediyor. Tam da bu an, Sylvie'nin He Who Remains'i öldürdüğü ve Marvel Sinematik Evreni'ndeki (MSE) karakterlerin Çoklu Evrenin farkına varmasına neden olduğu an olabilir mi?

Bilmeyenler için çoklu evren, ölü ve diri karakterlerin yer aldığı bir dizi alternatif dünya. Darkhold ise Wanda'nın WandaVision'daki kadim büyücü Agatha Harkness'tan (Kathryn Hahn) edindiği kara büyü kitabı.

 

d.jpg
Tom Hiddleston, Loki'nin son bölümünde (Disney Plus)

 

Teori doğrulanmamış olsa da WandaWision'daki o anı Loki'deki olayları akılda tutarak tekrar izlemek eğlenceli.

WandaVision ve Loki, Disney Plus'ta izlenebilir.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU