Loki'deki Avengers sürpriz yumurtası tartışma yarattı

Loki ve Yenilmezler arasındaki New York Savaşı çok farklı biçimde sonuçlanmış olabilir

New York Savaşı'nda Yenilmezler ve Loki karşı karşıya gelmişti (Marvel)

*UYARI - Spoiler içerir*

Disney+'ta yayımlanan Marvel dizisi Loki'nin 4. bölümü, büyük ve uğursuz bir Avengers sürpriz yumurtası içeren ve oyunun kurallarını değiştirebilecek bir sahneyle sona erdi.

Tom Hiddleston'ın canlandırdığı Loki, Time Variance Authority (TVA) yargıcı Ravonna Renslayer tarafından görünüşte silindikten sonra karakterin tamamen başka bir boyutta uyandığı ekranlara geldi. 

Loki gittiği yerde kendisinin 4 farklı versiyonuyla karşılaştı ve bunlar hayatta kalmak için hareket etmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Comicbook'un haberine göre bu yeni boyut görünüşe göre TVA'nın yıllardır kullandığı, alternatif gerçeklikleri gönderdiği bir çöplük işlevi görüyor. Söz konusu sahnede arkada görülen detaysa epey ilgi çekiciydi: Avengers kulesinin kalıntıları. 

 

2.jpeg
(Marvel Studios/Comicbook)

 

Hayranları şaşkına çeviren detay Avengers binasının harap olmuş halinin bu tuhaf boyuta atılan birçok binadan yalnızca biri olduğuna işaret ediyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sahne alternatif zaman çizelgelerinden birinde Avengers'ın hayli çetin bir kaderle karşı karşıya kaldığını gösteriyor. 

Eğer bu bölge sahiden de  TVA'nın "sıfırladığı" veya "sildiği" alternatif gerçeklikler için bir depoysa, Avengers binasının ve farklı Loki versiyonlarının orada olması New York Savaşı'nın çok farklı bir şekilde sonlandığı anlamına geliyor olabilir. 

Yenilmezler ve Loki arasındaki savaşta eğer Loki'nin varyantlarından biri mücadeleyi kazandıysa TVA bu varyantı anında ortadan kaldırmış ve Yenilmezler'in zaferini sağlamak için zaman çizelgesini değiştirmiş olabilir. 

Marvel Sinematik Evreni'nde zamanın akışına ve kurallarına yönelik epey kafa karıştırıcı detayı gündeme getiren Loki, Marvel hayranları arasında uzun süre tartışma yaratacak gibi görünüyor. 

Kısa süre önce bir diğer Marvel dizisi WandaVision'da hayranlar enteresan bir sahnenin değiştirildiğini fark etmişti. Dizinin bonus sahnesine, ekranın sol üst köşesinden aşağı inen bir silüetin eklenmesi izleyicilerin dikkatinden kaçmamıştı.

 

Independent Türkçe, Comicbook, Coming Soon

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU