Hem 2,26 metre boya sahip hem de 14 yaşında: Çinli basketbolcu heyecan yarattı

Sosyal medya kullanıcıları, Çang Ziyu'nun bir gün Çin kadın basketbol takımına liderlik etmesi çağrısında bulundu

 Çang Ziyu'nun oynadığı bir basketbol maçı viral oldu (Weibo)

Çin'de 14 yaşındaki Çang Ziyu'nun bir şampiyona maçındaki basketbol oyunu viral oldu ve Ziyu'nun ülkenin basketbol efsanesi Yao Ming'le kıyaslanmasına yol açtı.

Yaşına rağmen boyu halihazırda 2,26 metre olan Ziyu, doğu Çin'in Şandong bölgesinde yaşıyor.

Çin'in Ulusal U15 Kadınlar Basketbol Ligi finalinde çekilen videoda, Ziyu'nun diğer oyunculardan çok daha uzun olduğu görülebiliyor.
 


Çin medyasındaki haberlere göre Ziyu toplamda 42 sayı yaparak takımının şampiyon olmasını sağladıktan sonra Twitter'ın Çin'deki muadili Weibo'da popülerlik kazanmaya başlamıştı. Genç oyuncu, 25 ribaund aldı ve 6 blok yaptı.

Ziyu'nun her ikisi de eski profesyonel basketbolcu olan ebeveynleri kendisinden daha kısa. Şinhua'nın haberine göre babası 2,13 metre ve annesi 1,9 metre boya sahip.

Sosyal medya kullanıcıları, maçtaki performansı nedeniyle Ziyu'yu 2,31 metrelik Yao Ming'le kıyasladı ve kendisinden Yao'nun dev ayak izlerini takip etmesini istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnternetteki heyecanlı basketbol hayranları, Ziyu'nun "dişi Yao Ming" olabileceği ve bir gün Çin'in kadın basketbol takımına liderlik edebileceği yönünde hemfikirdi.

Weibo kullanıcılardan biri, "Çin kadın basketbolunun geleceği sana güveniyor" dedi.

Komünist Parti idaresindeki Global Times gazetesine göre bazıları maçı "tek taraflı zafer" diye nitelendirerek Ziyu'nun sahadaki varlığı sebebiyle rekabetin adil olmadığını düşünüyordu.

Ziyu ilkokula başladığında boyu yaklaşık 1,6 metreyken, liseye başladığında 2,11 metreye ulaşmıştı.

Çin sosyal medyasındaki bazı kullanıcılar, genç oyuncunun gelecek yıllarda daha ne kadar uzayacağını merak ediyor. Bir kullanıcı, "Daha 14 yaşında. 20 veya 22 yaşına geldiğinde boyu ne kadar olacak?" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU