Scarlett Johansson da film endüstrisinde kadınların cinsiyetçiliğe maruz kaldığını söyledi

Ünlü oyuncunun başrolünde yer aldığı Black Widow vizyona girdi

Johansson, Black Widow'un #MeToo hareketinden ilham aldığını söyledi (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni'nin yıldızı Scarlett Johansson, kadınların "hakir görüldüğünü, yeteri kadar hizmet almadığını" ve onlara "değer verilmediğini ve az ödeme yapıldığını" söyledi. 

Türkiye'de bugün vizyona giren Black Widow'un başrol oyuncusu Hollywood'daki cinsiyetçiliğe dair son dönemde düşüncelerini dile getiren aktrisler arasında yer aldı. 

Glamour Magazine'e verdiği röportajda Johansson şu ifadeleri kullandı:

Bir kadın olarak her zaman kendi müttefikiniz olmalısınız çünkü hakir görülüyoruz, yeteri kadar hizmet almıyoruz, bize yeteri kadar değer verilmiyor ve az ödeme yapılıyor. Kendi kendinizin müttefiki olmak zorundasınız. Annem bunu bana gerçekten çok küçükken aşılamıştı çünkü bunu benden çok daha şiddetli biçimde deneyimlemişti. Ve bilirsiniz eşit ücret bu mücadelenin büyük bir parçası.

Johansson, Marvel Sinematik Evreni'nin ilk kadın süper kahramanıydı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN'in bildirdiğine göreyse ünlü oyuncu Black Widow'un 2017'deki #MeToo hareketiyle şekillenmeye başladığını söyledi. #MeToo hareketi cinsel tacizin yaygınlığını afişe etmek ve Hollywood dahil pek çok farklı iş kolunda kadınların maruz kaldığı tacizi gözler önüne sermek amacıyla başlatılmıştı. 

Johansson kendisinin ve senaristlerin Marvel karakterinin hikayesiyle gerçek hayatta istismara maruz kalmış kadınların öyküsü arasında paralellikler kurmaya çalıştıklarını söyledi. 

Bir diğer Hollywood yıldızı Charlize Theron geçen yıl İtalyan İşi (The Italian Job) filminde başrolü paylaştığı aktörlerden daha uzun süre araba eğitimi almasının istenmesiyle aşağılandığını hissettiğini açıklamıştı. Ünlü oyuncu aksiyon filmlerinde kadınlara farklı muamele yapıldığını ifade etmişti. 

Öte yandan Kate Winslet da rol aldığı pek çok filmde cinsel açıdan nesneleştirildiğini söylemişti. Winslet 20'li yaşlarında fiziksel özelliklerinin ve kilosunun eleştirilmesi nedeniyle de zorbalığa maruz kaldığını belirtmişti. 

 

Independent Türkçe, Glamour Magazine, CNN

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU