İtalyan İşi'nde cinsiyetçilik yapıldığını söyleyen Charlize Theron: Sürüş eğitiminde kusan Mark Wahlberg oldu

Oscar ödüllü oyuncu, 2003 yapımı filmde başrolü paylaştığı erkeklerden daha fazla araba eğitimi almasının istenmesiyle aşağılandığını açıkladı

Theron, kısa süre önce Mad Max'in devamı için kendisinden daha genç bir oyuncunun arandığını da açıklamıştı (De Line Pictures)

Charlize Theron, İtalyan İşi (The Italian Job) filmi yapımcılarının kendisine başrolü paylaştığı erkeklerden altı hafta daha uzun araba eğitimi aldırmaya çalıştığını ancak kusan kişinin Mark Wahlberg olduğunu öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Mad Max filminin yıldızı, 2003 yapımı soygun filminde Edward Norton, Jason Statham ve Mark Wahlberg ile birlikte yer almıştı.

Comic-Con@Home panelinde konuşan Oscar ödüllü oyuncu, aksiyon film türünde kadınların ne kadar farklı muamele gördüğünü fark ettiğinde "aşağılanmış" hissettiğini anımsadığını söyledi.

Ancak bu olayın kendisini "o beylerin hepsine nal toplatmak" için kararlı hale getirdiğini de söyledi.

Panel sırasında Theron şunları söyledi:

Filmdeki aksiyon aslında arabalar üzerine kurulu olsa da İtalyan İşi elbette bu film türünde kadınlara dair hala çok fazla yanlış kanı olduğunu fark etmem açısından büyük bir deneyimdi.

Fiziksel olarak bir sürü şey yapmak zorundaydık. Oyuncuların üzerinde bu tehlikeli film sahnelerinin üstesinden gelmek için ciddi baskı olması bu deneyimin açığa çıkardığı tek iyi şey.

Theron şunları anımsayarak "adaletsiz bir süreç" olduğunu ekledi:

Bir grup adamın yanındaki tek kadındım ve prodüksiyon öncesi programı aldığımız zamanı çok net hatırlıyorum. Benim için o adamların herhangi birinden altı hafta daha uzun araba eğitimi planlamışlardı.

Oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu hakikaten çok aşağılayıcıydı. Fakat bu beni gaza getiren şeydi de. Ve ben 'Peki, beyler bu oyuna girmek istiyor musunuz? Hadi başlayalım' der gibiydim. Ve böylece dikkatimi o beylerin hepsine nal toplatmaya verdim.

Theron, Wahlberg'in özellikle ağır bir eğitim "seansı" sırasında arabasını kenara çektiğini ve kustuğunu öne sürdü. Theron, "360 derece dönüşlerden midesi çok bulanmıştı" dedi.

 

 

Theron aksiyon filmlerindeki kadın algısının son yıllarda değişmekte olduğuna işaret etti. 

İyi haber şu ki artık bu türü kadınlar açısından az çok değiştirdik. Artık daha fazla cehaletin ardına saklanılamayacağını bildiğimiz yerde olduğumuza dair çok fazla kanıt bulunduğunu düşünüyorum. İzleyiciler bu filmlere bayılıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU