Silah zulalamaktan tutuklanan adam hapishaneden çıkar çıkmaz evlenme teklif etti

Polis, Keegan Casteel adına ayrılmış odada tüfek, tabanca ve mühimmat buldu

Otuz iki yaşındaki Iowalı Keegan Casteel salı günü Chicago'da tutuklandı

ABD'de iddialara göre 4 Temmuz'a denk gelen hafta sonu için tuttuğu otel odasında saklanmış silahları bir kat görevlisinin bulması sonucu tutuklanan adam, gözaltından çıkar çıkmaz bir kadına evlenme teklif etti.

Chicago'da salı günü, 32 yaşındaki Iowalı Keegan Casteel, polisler Michigan Gölü sahilindeki popüler, turistik bir noktaya bakan otel odasında silah bulunca tutuklanmıştı.

Kat görevlisinin 12. kattaki pencere pervazında bir tüfek, tabanca ve mühimmat bulduğu iddia edilirken polis, görevlinin "bir trajedi yaşanmasını engellemiş olabileceğini" söylemişti.

Yasadışı silah kullanmakla ilgili iki suçlama yöneltilen Casteel'in kefalet bedeli 10 bin dolar (87 bin TL) olarak belirlendi. FoxNews32'nin haberine göre, çarşamba saat 17:30 civarında bu bedelin bin dolarını (yaklaşık 9 bin TL) ödeyerek Cook County Hapishanesi'nden salındı. 

Ne var ki ABC7, gazetecilerin sorularını yanıtlamayı reddeden Casteel'in yakınlardaki bir arabaya gittiğini ve sonra sürücü koltuğunda oturan bir kadına evlenme teklif ettiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olağandışı anın bir videosunda şaşkına dönmüş görünen ve Casteel tek dizinin üstüne çökerken ağlamaya başlayan kadın teklifi kabul etmişe benziyor.

FoxNews32, bu jestin ardından araca binen Casteel'in araç uzaklaşmadan önce de gazetecilerle konuşmayı reddettiğini bildirdi.

Yayın kuruluşu, Casteel'in bir sonraki duruşması için 14 Temmuz'da Chicago'ya döneceğini söyledi. Adamın iki çocuğu olduğu ve Des Moines'de bir araba tamir dükkanının sahibi olduğu bildirildi.

Yargıç David Navarro, salı günü adamın "Iowa eyaletinde ateşli silah bulundurma iznine" sahip olduğunu söyledi.

Yargıç "Fakat belli ki Iowa'da değiliz" diye ekledi. Komiser David Brown sanığın sabıkası olmadığını söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU