Minik çikolataları üst üste dizmeyi başaran mühendis, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Will Cutbill, "Bunu yapmak neredeyse imkansızdı" dedi

Birleşik Krallık'ta Will Cutbill, 31 Ocak'ta boncuk şeklindeki 5 M&M çikolatalı drajesini üst üste dizmeyi başararak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Guinness Dünya Rekorları, konuyla ilgili açıklamayı 4 Haziran'da yaptı.

İnşaat Mühendisi Cutbill, "Küçüklümden beri adımı Guinness Rekorlar Kitabı'nda görmek istiyordum. Ama bu kadar tuhaf bir şeyle olmasını hiç beklememiştim" dedi ve şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocak ayında oturma odasında bonibonları yiyordum. Canım çok sıkıldı ve bonibonlardan kaçını üst üste koyabileceğimi görmek istedim. Bunun ardından böyle bir dünya rekoru olup olmadığını merak ettim. İnternete baktığımda şimdiye kadar iki kişinin 4 draje dizdiğini öğrendim ve rekoru kırmaya karar verdim.

Eski en uzun M&M yığını rekoru, 4 drajeyle İtalya'dan Silvio Sabba ve Avustralya'dan Brendan Kelbie'ye aitti.

Birkaç saat içinde yüzlerce kez deneme yaptığını söyleyen 23 yaşındaki Cutbill, sözlerini şöyle sürdürdü

Sonunda 5 drajeyi dizmeyi başardım ve çok mutlu oldum. 'Aman Tanrım gerçekten yaptım' diye düşündüm. Beş bonibon kulağa çok gibi gelmese de bunu yapmak neredeyse imkansızdı. Altıyı denemeyi düşündüm ama hiç şansım yoktu. 5 yeterince zordu.

Rekortmen isim, etrafındaki kişilere rekorunun 5 olduğunu söylediğinde şaşırıldığını ve herkesin rekoru kırmaya çalıştığını söyledi. ABD'de yayın yapan WISH-TV adlı televizyon kanalında da canlı yayında rekor kırılmaya çalışıldı ancak bunu kimse başaramadı.

 

Independent Türkçe, Birmingham Live, USA Today, WISH-TV

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU