8 yaşındaki Hintli çocuk aynı anda ellerini ve ayaklarını kullanarak rubik küpü çözme rekorunu kırdı

Önceki rekor da yine bir Asya ülkesinden gelmişti

Hindistan'da 8 yaşındaki rubik küpü meraklısı, 9 Aralık'ta sıradışı bir rekora imza attı.

Karnataka eyaletinde yaşayan Atharva R Bhat, 1 dakika 29,97 saniyede ellerini ve ayaklarını kullanarak aynı anda üç rubik küpü çözüp Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Guinness Dünya Rekorları (Guinness World Records - GWR) duyuruyu 15 Mart'ta yaptı. YouTube'da paylaştığı videonun altına bir yorum bırakan GWR, "Tamam, dünyanın en iyi aynı anda birkaç görevi yerine getirebilen kişisini bulduk" ifadelerini kullandı.

Bu alandaki eski rekor yine bir Asya ülkesinden gelmişti. Çin'de yaşayan Que Jianju'nun rekoru 1 dakika 36,39 saniyeydi.

Bhat, rubik küpü serüvenin 2017'de Dünya Küp Derneği'nin (Rubik küpü yarışmalarını ve kurallarını organize eden kuruluş) Hindistan'daki bir etkinliğine katılıp Krishnam Raju Gadiraju adlı rekor sahibiyle tanışmasıyla başladığını çünkü bunun kendisine ilham verdiğini söyledi:

Onun gibi olma hayalim orada başladı.

Öte yandan Dünya Küp Derneği 2019'da, ayaklarla rubik küpü çözmeyi resmi olarak tanıdığı kategoriler arasından çıkarmıştı. Bhat, buna rağmen rekoru kovalamayı devam etmeye karar verdiğini söyledi:

Ayaklarımla epey iyiydim… Derneğin kararı beni üzdü. Ancak daha sonra ayakla çözmede bir iz bırakmaya karar verdim.

Bhat, rekoru 1 dakikanın altına çekmeyi planladığını sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, UPI, Guinness World Record

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU