Danışmanıyla öpüşürken yakalanan Birleşik Krallık Sağlık Bakanı istifa etti

Hancock istifa mektubunda özel hayatının, dikkatleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeleden uzaklaştırmasının isteyeceği en son şey olduğunu belirtti

Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık Sağlık Bakanı Matt Hancock, danışmanıyla öpüştüğü fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından sosyal mesafe kurallarına uymadığını kabullenerek istifa etti.

Hancock, Başbakan Boris Johnson'a gönderdiği istifa mektubunda, özel hayatının, dikkatleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeleden uzaklaştırmasının isteyeceği en son şey olduğunu belirtti.

Salgınla mücadele kurallarına aykırı hareket ettiği için özür dileyen Hancock, "Ailemden ve sevdiklerimden onları bu duruma soktuğum için de özür dilerim" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Johnson da yazılı yanıtında, "Sadece salgınla mücadelede değil, Kovid-19'un ülkeyi vurmasından önce de başardıklarınızla gurur duyarak görevi bırakabilirsiniz" diye yazdı.

The Sun gazetesi, 25 Haziran'da, evli olan Hancock'un yine evli olan eski lobici Gina Coladangelo'yu bakanlık binası içinde öperken gösteren güvenlik kamerası görüntülerinden alınan fotoğrafları yayımlamıştı.

Haberde, Hancock'un, okul arkadaşı Coladangelo'yu geçen mart ayında 6 aylık bir sözleşmeyle ücretsiz danışman olarak atadığı ve daha sonra ona Sağlık Bakanlığı yönetiminde bir görev verdiği ancak bunu ilgili birimlere bildirmediği belirtilmişti.

Haberin ardından yazılı açıklama yapan Hancock, sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiğini kabullense de "ülkeyi salgından çıkarmak için çalışmaya odaklanmaya devam edeceğini" duyurmuştu.

Habere konu olan fotoğrafların çekildiği 6 Mayıs'ta hükümet, vatandaşlardan hane halkı dışından insanlara sarılmamalarını istiyordu.

Yeni Sağlık Bakanı atandı

İstifa eden Hancock'un yerine eski İçişleri ve eski Maliye Bakanı Sajid Javid getirildi.

Javid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "böylesine kritik bir zamanda" kendisinden Sağlık Bakanı olmasının istenmesinden "onur duyduğunu" belirterek, "Salgınla mücadelemize katkıda bulunmayı ve bir kez daha Bakanlar Kurulu'ndan ülkeme hizmet etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU