UEFA kararını verdi: Neuer'in gökkuşağı pazubandına ceza yok

Almanya, yasal düzenlemelerle LGBT+ toplumunun baskı altına alındığı Macaristan'la 23 Haziran'da yapılacak maçta stadyumun gökkuşağı renkleriyle ışıklandırılmasını planlıyor

Manuel Neuer, şimdiye dek 102 kez milli formayı terletti (AFP)

UEFA pazar günü, Almanya A Milli Takımı'nın kalecisi Manuel Neuer'in Onur Ayı dolayısıyla taktığı gökkuşağı renkli kaptanlık pazubandı yüzünden başlatılan soruşturmanın durdurulduğunu açıkladı.

Yıldız futbolcu, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) Fransa ve Portekiz'e karşı oynadıkları maçlarda gökkuşağı renkli kaptanlık pazubandı takmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

UEFA, bu girişimi "siyasi" olarak nitelemiş ve bir soruşturma başlatmıştı. Zira siyasi sembolleri yasaklayan kurum, bunlara para cezası veriyor.

Ancak yapılan soruşturmada sözkonusu pazubandının "farklılığın sembolü" olduğu ve dolayısıyla "iyi bir amaca hizmet ettiği" sonucuna varıldı. Almanya Futbol Federasyonu'na ve 35 yaşındaki kaleciye herhangi bir ceza verilmeyeceği kaydedildi.

Federasyon yetkilileri daha önce pazubandının "bütün takımın çeşitliliğe ve hoşgörüye açık; nefret ve dışlanmaya karşı olmasının" bir sembolü olduğunu bildirmişti.

Almanya ayrıca yasal düzenlemelerle LGBT+ toplumunun baskı altına alındığı Macaristan'la 23 Haziran'da yapılacak maçta stadyumun gökkuşağı renkleriyle ışıklandırılmasını planlıyor.

Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, belediye meclisinin sunduğu önergenin ardından konuyu UEFA ve Almanya Futbol Federasyonu'yla konuşacağını açıkladı.

 

Independent Türkçe, Deutsche Welle, India Today, DW Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU