Kılıçdaroğlu'ndan özeleştiri: Gaziantep'in nüfusu artıyor da bizim milletvekili sayımız artmıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bizim siyaset anlayışımız, fikirlerin yarışmasıdır. Kin, öfke, intikam duygusu değil” dedi

Fotoğraf: Twitter - @ekrem_imamoglu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı’na katıldı.

CHP’nin Gaziantep’te düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı'na 11’i büyükşehir belediye başkanı olmak üzere 247 belediye başkanı katıldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çalıştayda yaptığı konuşmada  HDP İzmir İl Başkanlığı’na ve AK Parti Hani İlçe Başkanlığı’na düzenlenen saldırıları kınadı. Kılıçdaroğlu, “İzmir’de yapılan saldırı, bir kadının hayatını kaybetmesi, bu sabah haberlerde vardı. Hani’de AK Parti’nin ilçe binasına yapılan saldırı, bunları kabul etmiyoruz. Bizim siyaset anlayışımız, fikirlerin yarışmasıdır. Kin, öfke, intikam duygusu değil” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir dönem burası CHP’nin kalesiydi

“Biraz da özeleştiri” diyerek partisinin performansına değinen Kılıçdaroğlu, “Gaziantep’in nüfusu artıyor da bizim milletvekili sayımız artmıyor? Kabahat kimde, Anteplilerde mi bizde mi? Anteplilerde suç yok, kabahat bizde. Gazianteplilere sözümdür, sürekli birileriyle kavga eden bir örgüt istemiyorum. Kimse kusura bakmasın. Dolayısıyla gün hizmet günüdür. Gün çalışma günüdür. Nüfus artıyor, bizim milletvekilimiz yok. Bir dönem burası CHP’nin kalesiydi, Celal Doğan gibi efsane bir isim vardı. Eğer bir partili arkadaşım kendisini değil partiyi düşünüyorsa, önce Antep’i düşünecek. Antep’te bir çocuk yatağa aç giriyorsa ne il başkanı ne de ilçe başkanı uyuyacak” ifadelerini kullandı.

“Milletin vekilinin temiz olması lazım. Ankara’ya gidip, milletvekili sıfatını taşıyıp, ihale peşinde koşan milletvekili istemiyoruz biz” diyen CHP lideri Siyasi Ahlak Kanunu’nu getireceklerini anlattı.

Kim bu siyasetçi?

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde “10 bin dolar alan siyasetçi kim?” sorusu da vardı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Şu ülkenin geldiği hali görüyor musunuz? İktidar sahiplerine bakıyor musunuz? Kimin eli kimin cebinde belli mi? Bu ülkenin içişleri bakanı kalkar devletin televizyonunda ‘Bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar para veriliyor’. Kim bu siyasetçi, Kim veriyor? Yeraltı dünyası, çeteler veriyor. Kim bu siyasetçi hala belli değil. Açıklamam savcıya söyleyeceğim, git savcıya. Meclis başkanına söyledim. Kim bu adam çıkarın ortaya. Mektup yazmış güzel, cevap verin o zaman kim bu adam. Bir rüşvetçiyi korumak, rüşvetçiyle yan yana durmaktır. Ben dedim ki. Atamayla gelen içişleri bakanını devletin bir numaralı koltuğunda oturan kişi çağırır ‘Kim bu siyasetçi?’ Sorsun. Sormuyor mu? Yeraltı dünyasından, rüşvetlerden, ihalelerden beslenen bir siyaseti asla doğru bulmuyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz. En büyük desteği de bir dahaki seçimlerde Anteplilerden bekliyorum. Temiz, ahlaklı siyaset istiyorsan destek vereceksin.

Ekonomi, dış politika, eğitim konularında iktidarın politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu sözlerini eski başbakan Bülent Ecevit’in “Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen” sözleri ile noktaladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU