Loki'nin Endgame'de Tesseract'ı çalmasını Yenilmezler neden umursamadı?

Loki'nin kaçışı Yenilmezler tarafından büyük bir sorun gibi algılanmamıştı

Loki, 9 Haziran'da yayımlanmaya başladı (Marvel)

*UYARI - Loki'nin ilk bölümünden spoiler içerir*

Disney+'ta yayımlanan Loki'nin ilk bölümü karakterin Avengers: Endgame'de ortadan kaybolmasının ardından Yenilmezler'in neden Tesseract'ın çalınmasına yeteri kadar önem vermediğini tam olarak açıklamadı.  

Hem Ancient One'ın anlattığı hem de dizideki Time Variance Authority tarafından tekrarlanan duruma göre Loki'nin eylemi ciddi zamansal sonuçları önlemek için ortadan kaldırılması gereken bir zamanda dallanmaya neden olmuştu. 

Fakat garip biçimde Endgame'de Loki'nin eylemleri Sonsuzluk Taşları'nı elde etme planında talihsiz bir gecikme olarak değerlendirildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her ne kadar Ancient One, Yenilmezler'e taşların zaman çizelgesindeki yerlerinin düzeltilmemesinin felakete yol açalabileceğini söylese de bu, Loki'nin ortadan kaybolmasıyla sanki unutulmuş gibi görünmüştü.

Loki bu eylemle Thor'un Tesseract'ı Asgard'a geri götürmesine engel olarak zamanda sapmaya yol açmıştı. Karakter bu kadim aracı diğerlerinin kendisini bulmasını önleyecek şekilde kullanmıştı. Yenilmezler'in onun peşine düşmemesinin gerekçelerinden biri bu da olabilir. 

Hayranların kafasını karıştıran en büyük soru işaretlerden biri olan bu probleme Screen Rant'ten Simon Gallegher'ın verdiği cevaba göre Yenilmezler esasen Loki'nin kaçışının zaman çizelgesinde herhangi bir değişikliğe yol açmayacağını varsaymıştı. Ancak bu onların suçu değildi çünkü Ancient One'ın Bruce Banner'a söylediği kurallar Loki'nin yaptıklarını veya yapmadıklarını hesaba katmıyordu. 

Bu açıdan Ancient One'ın açıklaması yeteri kadar detaylı değildi. Ancient One taşların zamanın akışını kendilerinin kontrol ettiğini ve onları yerinden etmenin zamanı mahvedeceğini söylemişti. Ancak bunun yanlış olduğu kanıtlandı. 

 

 

Time Variance Authority, Marvel Sinematik Evreni'nin zamana dair teorisini değiştirdi ve Sonsuzluk Taşları'nı denklemden tamamen çıkardı. 

Bununla birlikte Loki'nin Endgame'de zamanda olmasa da uzaydaki hareketi Yenilmezler açısından bir tehlike değildi. 

Kurallarda harfiyen uymaya çalışan Yenilmezler, Loki'nin bir sorun yaratmayacağını varsaymıştı. Birbiriyle çatışan çoklu evrenler fikrinin denklemde olmaması Kaptan Amerika'nın da 1940'lara dönmesinde herhangi bir sorun yaşanmamasına olanak tanımıştı.

Ve Time Variance Authority'nin Kaptan'ın tercihiyle ilgili hiçbir sorunun olmadığını doğrulaması farklı zaman dallanmalarının bir problem yaratmayabileceğine işaret etti. Her ne kadar Time Variance Authority zamana yönelik her şeyi kontrol altında tutsa da Marvel hayranlarının bütünüyle ikna olması için daha fazla bilgiye ihtiyaç var gibi görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU