ABD'de kripto parayla en büyük emlak satışı gerçekleşti

Alıcı ve kullanılan belirli kripto para birimiyle ilgili ayrıntılar gizlilik anlaşmaları nedeniyle bilinmiyor

Alım satım işlemlerinde kripto paralara yönelik ilgi artıyor (Unsplash)

Florida'daki Miami Beach'in Surfside mahallesinde 22,5 milyon dolarlık (yaklaşık 195 milyon TL) bir çatı katı, ABD'de tamamen kripto para birimiyle ödenen, bilinen en büyük emlak anlaşması olma rekorunu kırdı. 

27 Mayıs'ta anonim bir alıcı, Antonio Citterio'nun 12 katlı Arte Surfside binasının dokuzuncu katındaki 5 bin 67 metrekarelik çatı katı, emlak geliştiricisinin ödeme olarak kripto para birimini kabul edeceğini açıklamasından sadece haftalar sonra satın aldı.

Çatı katının 4 yatak odası ve 4 banyo içermesinin yanı sıra dikkat çeken özelliği, okyanus manzaralı olması ve yaklaşık 3 bin metrekarelik bir terası olması.

Ayrıca Arte Surfside, kapalı ve açık yüzme havuzları, bir spor salonu ve yoga stüdyosunun yanı sıra bir sauna, bir buhar odası ve “sahilde meditasyon göleti” sağlıyor. 

Lüks rezidansta ayrıca çocuklar için bir oyun odası, sıcaklık kontrollü park yerleri ve yiyecek-içecek hizmeti sunan bir mutfağa ek olarak bir de çatı katı tenis kortu bulunuyor.

Gizlilik anlaşmaları nedeniyle alıcı ve kullanılan belirli kripto para birimi bilinmiyor fakat blockchain alışverişinin baştan sona tamamlanmasının 10 günden kısa sürdüğü bildirildi.

Alıcılar ve satıcılar Bitcoin'le 2014 gibi erken bir tarihte de büyük anlaşmalar yapmış olsa da bu son satış, aracı kurumlar arasında, kripto para işlemlerinin desteklenmesine yönelik ilginin giderek arttığı bir dönemde gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Londra'da One Hyde Park'ta bulunan şehrin en pahalı mülkü kısa süre önce, 175 milyon sterlinlik çatı katı dairesinin kripto parayla satın alınabileceğini ve bunun dünyada bilinen en büyük kripto gayrimenkul anlaşması olma potansiyeli taşıdığını duyurmuştu.

Propy gibi girişimler, emlakçıları ve komisyoncuları "Kripto Sertifikalı Aracılar" olmaları için eğitirken bazı aracı kurumlar da kripto işlemlerini yürütmek için dışarıdan uzmanlar tutuyor. 

Fakat çoğu geliştirici ve aracı, ödeme için kripto para birimlerini kabul etmeye henüz başlamadı ve müşterilerinin satın alım işlemleri için kripto paralarını nakde çevirmesini istiyor.

Arte'nin ortak geliştiricilerinden Alex Sapir, Forbes'a, "Her iki taraf için de sorunsuz ve güvenli olan kripto para işlemleri için güçlü bir bastırılmış talep var ve Arte'deki anlaşma bunun en iyi örneği" dedi.

Sapir, “Kripto para birimi işlemlerine olanak tanıyacağımızı açıkladıktan hemen sonra nitelikli alıcılardan aldığımız çağrı miktarının çokluğu bizi bunalttı. Gerçek dünyadaki kripto işlemleri henüz ana akıma tam olarak girmedi, bu nedenle dünya genelinden, önde gelen mülk sahiplerinin yeni işlem fırsatları açıldığında dikkat kesildiği açık” diye ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU