Eski Microsoft çalışanı: Bill Gates, Porsche'siyle çapkınlığa çıkıyordu

Çifti tanıyan iki kaynak, boşanma davası açmadan önce Melinda'nın yakın çevresinden birinin özel dedektif tuttuğunu öne sürdü

Bill ve Melinda Gates, dünyanın en büyük özel hayır kurumu olan Bill & Melinda Gates Vakfı'nı yönetmeye devam edecek (AFP / Kolaj: New York Post)

Eski bir Microsoft çalışanı, şirketin patronu Bill Gates'in Porche spor arabasıyla çapkınlığa çıktığını söyledi. Eşi Melinda Gates’le boşanma aşamasında olan dünyanın en zengin insanlarından Gates iddiaya göre şirkete geldikten bir süre sonra spor araçla ayrılıp kadınlarla görüşmeye gidiyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vanity Fair'in haberine göre adı açıklanmayan çalışan, son dönemde adı aşılara dair komplo teorileriyle gündemde olan teknoloji milyarderinin zaman zaman ofise Mercedes marka aracıyla geldiğini, yaklaşık bir saat sonra Porsche marka aracına atlayıp gittiğini öne sürdü. Çalışan, şöyle konuştu:

Hepimiz onun kadınlarla birlikte olduğunu düşündük. Ofis dışında programında yer almayan birçok görüşme yaptığını biliyorum.

Ancak Gates'e yakın bir kaynak, milyarderin "gezegendeki en dolu programa sahip insanlardan biri" olduğunu söyleyip ofisten "kaybolduğu" iddiasını reddetti.

Çifti tanıyan iki başka kaynak, boşanma davası açmadan önce Melinda'nın yakın çevresinden birinin özel dedektif tuttuğunu öne sürdü. Ancak Melinda'nın sözcüsü, iddianın "tamamen yanlış" olduğunu söyledi ve "Ne Melinda ne de onun emrindeki biri özel dedektif tutmadı" dedi.

Aileye yakın kişiler, ikilinin yıllardır ayrı hayatlar yaşadığını ve boşanma kararını en küçük kızları Phoebe liseden mezun olana kadar ertelediklerini de iddia etti.

Bill ve Melinda, Bill Gates'in kurucu ortağı olduğu teknoloji devi Microsoft'ta 1980'lerde Melinda'nın ürün müdürü olarak çalıştığı sırada tanışmış, 1994 yılında evlenmişlerdi.

Çift, 27 yıllık evliliklerinin ardından 3 Mayıs'ta boşanma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Bunun ardından Microsoft'ta bir kadın çalışanının "Gates ile yıllarca cinsel ilişki yaşadığını'" iddia etmesi nedeniyle soruşturma başlatıldığı ortaya çıkmış, Gates bunun tamamlanmasını beklemeden yönetim kurulundan istifa etmişti.

 

Independent Türkçe, Vanity Fair, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU