Mahkeme grevi durdurmaya çalışınca Hindistan'da 3 bin doktor istifa etti

Doktorlar talepleri karşılanana kadar greve devam edeceklerine söz verdi

Madya Pradeş'teki asistan doktorlar derneği, Madya Pradeş Yüksek Mahkemesi'nin kararına karşı Hindistan Yüksek Mahkemesi'ne başvuracaklarını duyurdu (Ekran Görüntüsü/NDTV)

Hindistan'da yaklaşık 3 bin doktor, mahkemenin greve çıkmalarını engellemeye çalışması üzerine istifa etti.

Hindistan'ın merkezinde yer alan Madya Pradeş eyaletinde Yüksek Mahkeme, perşembe günü asistan doktorların 4 günlük grevini "yasadışı" olarak nitelendirdi ve cuma günü öğleden sonraya kadar görevlerine dönmelerini emretti. Karara meydan okuyan doktorlarsa görevlerinden istifa ederek hükme itiraz etmeye yönelik planlarını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NDTV'nin haberine göre Madya Pradeş Asistan Doktorlar Derneği (MPJDA) Başkanı Dr. Arvind Meena, eyalette devlete bağlı 6 tıp fakültesinde çalışan yaklaşık 3 bin asistan doktorun topluca istifa ettiğini ve istifalarını ilgili üniversitelerin dekanlarına sunduğunu belirtti.

Meena, ülkedeki Racastan, Bihar, Çatisgarh, Uttar Pradeş, Karnataka, Telangana, Maharaştra ve diğer eyaletlerden asistan ve kıdemli doktorların da grevlerini desteklediğini söyledi.

MPJDA'nın Madya Pradeş Yüksek Mahkemesi'nin kararına karşı Hindistan Yüksek Mahkemesi'ne başvuracağını söyleyen Dr. Meena, Uzmanlık Eğitimi Alan Doktorlar Derneği Federasyonu ve Sağlık Memurları Derneği üyelerinin de greve katılacağını iddia etti.

Dr. Arvind Meena, pazartesi greve başlayan doktorların talepleri yerine getirilene kadar devam edeceklerini söyledi. Asistan doktorlar maaşlarına zam ve kendileriyle aileleri için ücretsiz Kovid-19 tedavisi de dahil çeşitli taleplerde bulunuyor.

Fakat mahkeme doktorların Kovid-19 döneminde greve gitme kararını kınamış ve görevlerine devam etmezlerse hükümetin sert adım atması gerektiğini bildirmişti.

Dr. Meena, 6 Mayıs'ta eyalet hükümetinin taleplerinin yerine getirileceğine dair söz verdiğini fakat hiçbir şey olmayınca işi bırakmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Hükümet maaşlarını yüzde 17 artırmaya karar verdi fakat Meena, maaşlar vaat edilen yüzde 24 oranında artırılana kadar grevin devam edeceğini belirtti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU