Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimi çevrelerin camilerimize ve inancımız üzerinden ülkemize operasyon çekmeye çalıştıklarını görüyoruz

Zonguldak'taki cami açılışına katılan Erdoğan konuşmasında, "FETÖ'den PKK'ya kadar Türkiye düşmanlarının kullandığı ne kadar terör örgütü varsa, önce camilerimize, inancımıza saldırmıştır" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta Uzun Mehmet Camisi ve MFA Kocayusuf Maske Fabrikası'nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Cuma namazı sonrası halka hitap eden Erdoğan, açılışı yapılan cami hakkında bilgi verdi.

Erdoğan, caminin mihrap cephesindeki "Ya Allah" hattının kömürle yazıldığını belirterek, "Uzun Mehmet kim? Kömürü bulan. Biz bir yere isim veriyorsak onun bir anlamı var" dedi.

Ziya Gökalp'in yazdığı ve 23 yıl önce cezaevinde yatmasına neden olan "Asker Duas" şiirini okuyan Erdoğan, "Malazgirt Zaferi'nden 15 Temmuz'a kadar geçen süreçte çağlar değişse de milletimize karşı duyulan husumetin derinliği hiç değişmiyor. Şahadetleri dinin temeli olan ezanlardan rahatsızlık duyanlar, bayrağımıza tahammül edemeyenler, devlet geleneğimizle başa çıkamayanlar, milletimizin birliğine, beraberliğine saldırmaya başladılar. Camilerimizi dahi hedef almaktan çekinmiyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Bizim bu birliğimizi bozamayacaklar. FETÖ'den PKK'ya kadar Türkiye düşmanlarının kullandığı ne kadar terör örgütü varsa, önce camilerimize, inancımıza saldırmıştır. Dini kurumlarımıza, Allah'ın ayetlerine saldıran bu nasipsizler her zaman bu süreci devam ettirdiler. Aynı yolu takip eden kimi çevrelerin camilerimize ve inancımız üzerinden ülkemize operasyon çekmeye çalıştıklarını görüyoruz. Sapkın akımlar üzerinden yıkımlara, acılara, kan ve gözyaşına boğanlar, aynı oyunu Türkiye'de oynamak için çok uğraştılar. Birbirimize sıkı sıkıya sarılmalıyız. Aşımıza, işimize, huzurumuza kast edenleri hüsrana uğratmak boynumuzun borcudur. 2023'e, 2053'e, 2071'e hazır mıyız? Camilerimiz bin yıldır olduğu gibi bu mücadelenin manevi kaleleri olarak milletimizin hizmetinde olmayı sürdürecektir.

"Her müteşebbisin başımızın üstünde yeri vardır"

Daha sonra MFA Kocayusuf Maske Fabrikası'nın açılış törenine katılan Erdoğan, burada da açıklamalarda bulundu

"Türk sanayicisi ekonomimizin tökezlemesini umanlara inat çalışmaya, üretmeye devam ediyor" diyen Erdoğan, "Önce yatırım diyorum, istihdam, üretim ve son olarak da ihracat diyorum. MFA bunların dördünü de yapıyor. Yetmez, bunu yayılmacı ihracat anlayışıyla geliştireceğiz. Her sektör için özenle çalışılmış teşvik, destek programlarımızla yatırımcılarımızın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Türk ekonomisine güvenen herkese biz de sahip çıkıyoruz. Üreten, ihraç eden her müteşebbisin başımızın üstünde yeri vardır" ifadelerini kullandı.

Salgının ekonomideki olumsuz etkilerini azaltmak için çalıştıklarını da vurgulayan Erdoğan, "Hangi sektörde faaliyet gösterirse göstersin 84 milyonun derdine derman olmayı kendimize görev biliyoruz. 661 milyar lira destek sağladık" dedi.

Erdoğan, salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen sanatçılara destek olacaklarını belirterek şunları kaydetti:

Salgının yol açtığı kısıtlamadan dolayı sanat emekçilerimize de sahip çıkıyoruz. Önümüzdeki süreçte 31 bin sanatçıya 250 milyona ulaşan destek vereceğiz. Tiyatro sektörüne de 25 milyon tutarında turne desteği sağlayacağız. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU